ΧΑ: Έσπασε το ανοδικό σερί

ΧΑ: Έσπασε το ανοδικό σερί

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 17:59 Δημιουργία 10/01/19, 17:57

Έσπασε το ανοδικό σερί η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, τερματίζοντας τις συναλλαγές της Πέμπτης στο «κόκκινο», μετά από έντονες «μάχες» πωλητών-αγοραστών.

Κύρια χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης ήταν η αυξημένη μεταβλητότητα και οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, οι οποίες ήταν βέβαια αναμενόμενες, μετά από πέντε ημέρες συνεχούς ανόδου.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,79% στις 633,20 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 636,93 μονάδων (-0,20%) και 630,88 μονάδων (-1,15%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 48,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 28,9 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 9 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, Eurobank, ΟΠΑΠ, Πειραιώς και Alpha Bank άσκησαν πιέσεις στον Γενικό Δείκτη, σημειώνοντας απώλειες που ξεπέρασαν το 2%, ενώ άνω του 1% ήταν η πτώση σε Εθνική, Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ, Μυτιληναίο, Aegean και Φουρλή. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Τέρνα Ενεργειακή, ΟΛΠ, Grivalia, ΟΤΕ, Motor Oil, Λάμδα και Σαράντης.

Στον αντίποδα, η πώληση 6 εκατομμυρίων μετοχών της Ελλάκτωρ, στην τιμή των 1,25 ευρώ, στην οποία προχώρησε ο Δημήτρης Κούτρας, έδωσε ώθηση στη μετοχή, η οποία έκλεισε με άλμα 8,94% στα 1,34 ευρώ. Επίσης, η Βιοχαλκο, η ΓΕΚ Τέρνα και ο Τιτάν έκλεισαν με κέρδη που ξεπέρασαν το 1%, ενώ Jumbo και ΕΧΑΕ σημείωσαν μικρή άνοδο.

Αν σου άρεσε κάνε