«Μουδιασμένο» το ΧΑ με τη βόμβα Δραγασάκη περί ανακεφαλαιοποίησης

«Μουδιασμένο» το ΧΑ με τη βόμβα Δραγασάκη περί ανακεφαλαιοποίησης

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:33 Δημιουργία 01/02/19, 11:29

Με σχεδόν ανύπαρκτο τζίρο άνοιξε την πρώτη συνεδρίαση του μήνα η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, η οποία μοιάζει κάπως «μουδιασμένη» από τη δήλωση-βόμβα του Γιάννη Δραγασάκη περί νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αν δεν σημειωθεί πρόοδος στο «μέτωπο» των κόκκινων δανείων.

«Αν δεν το προσέξουμε μπορεί να οδηγήσουμε τις τράπεζες να ζητήσουν νέα κεφάλαια και μπορεί να κληθεί πάλι να τα βάλει ο Έλληνας φορολογούμενος«», παραδέχτηκε ανοιχτά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σε μία περίοδο κατά την οποία οι μετοχές του κλάδου δέχονται ένα ανελέητο σφυροκόπημα.

Η αγορά αξιολογεί τη δήλωση αυτή, τη στιγμή που οι επενδυτές ζητούν μία «καθαρή», ολοκληρωμένη λύση για το «βουνό» των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Οι αναλυτές δε προειδοποιούν πως όσο αυτή (η λύση) δεν έρχεται, τόσο οι πωλητές θα διατηρούν το πάνω χέρι στο ταμπλό.

Την ίδια ώρα, τα ΧΑ αποτιμά και τα μηνύματα του EWG, το οποίο επανέλαβε ως τελεσίγραφο στην Αθήνα ότι οι εκκρεμότητες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 15 του τρέχοντος μηνός, ζητώντας λύση εδώ και τώρα αφενός για το «διάδοχο» του νόμου Κατσέλη και αφετέρου για την αντιμετώπιση επερχόμενων δικαστικών αποφάσεων επί των αναδρομικών.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 10:55, διαμορφώνεται στις 635,86 μονάδες σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,19%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,25 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,35%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί οριακά σε ποσοστό 0,04%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ(+1,39%), της ΔΕΗ (+1,38%) και της Coca Cola HBC(+1,03%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank(-2,06%) και της Πειραιώς (-1,23%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τροφίμων(+0,88%) και των Ταξιδιών (+0,40%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-1,12%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-0,35%).

Ανοδικά κινούνται 18 μετοχές, 22 πτωτικά και 5 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:ΣΕΛΟΝΤΑ+6,36% και Δρομέας+1,54%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Creta Farm -3,73% και Τεχνική Ολυμπιακή -3,18%.

Αν σου άρεσε κάνε