XA: Αναμένοντας τα νεότερα από Fitch και ν. Κατσέλη

XA: Αναμένοντας τα νεότερα από Fitch και ν. Κατσέλη

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:35 Δημιουργία 08/02/19, 11:32

Ήπια πτώση καταγράφει στη συνεδρίαση της Παρασκευής η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, περιμένοντας τα νεότερα τόσο από το «μέτωπο» των διαβουλεύσεων για τη διαδοχή του νόμου Κατσέλη όσο και την έκθεση της Fitch για την ελληνική οικονομία.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,15% στις 644,20 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 1,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,7 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,23% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.701,72 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,21% στις 393,06 μονάδες.

Ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται και σήμερα στο στόχαστρο, στον απόηχο του μεγάλου σάλου που έχει προκληθεί στην αγορά με τις «βόμβες» του Γιάννη Δραγασάκη περί του ενδεχομένου μίας ακόμη ανακεφαλαιοποίησης.

Την ίδια δε ώρα, αγορά και επενδυτές αποτιμούν τα μηνύματα, που καταφτάνουν από τα παζάρια κυβέρνησης-δανειστών-τραπεζιτών όσον αφορά το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, με το «χάσμα» ανάμεσα στις δύο πρώτες πλευρές να παραμένει αγεφύρωτο.

Μάλιστα, όπως αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το Xrimaonline.gr. στο Μαξίμου σκέφτονται να κινηθούν αυτοβούλως κόντρα στις επισημάνσεις των θεσμών.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, παρατηρείται έντονη νευρικότητα με την Εθνική να σημειώνει απώλειες 1,87%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, Πειραιώς, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo, Grivalia, Motor Oil, Coca Cola, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ, Τιτάν και ΔΕΗ.

Χωρίς μεταβολή είναι η Eurobank, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή, Φουρλής, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, Aegean, Βιοχαλκο και ΕΧΑΕ. Ο ΟΛΠ σημειώνει κέρδη 2,09%.

Αν σου άρεσε κάνε