ΧΑ: Η προσοχή στις «ζυμώσεις» για το «διάδοχο» του ν. Κατσέλη

ΧΑ: Η προσοχή στις «ζυμώσεις» για το «διάδοχο» του ν. Κατσέλη

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:20 Δημιουργία 11/02/19, 11:04

Με κίνηση πάνω από τα επίπεδα των 650 μονάδων «άνοιξε» την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, ωστόσο η έλλειψη ορμητικότητας είναι έκδηλη.

ΧΑ και επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή στο σημερινό κρίσιμο ραντεβού κυβέρνησης και τραπεζιτών στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου στο επίκεντρο θα βρεθεί ο «διάδοχος» του νόμου Κατσέλη.

Σημειώνεται πως τυπικά σε μόλις τέσσερις ημέρες λήγει το τελεσίγραφο των δανειστών για εξεύρεση του νέου πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας. Εντούτοις, το χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές παραμένει προς το παρόν αγεφύρωτο.

Ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται σαφώς στο μικροσκόπιο των επενδυτών, οι οποίοι προειδοποιούν ότι όσο δεν βρίσκεται μία μόνιμη λύση για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, τόσο η μεταβλητότητα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό στο χρηματιστηριακό ταμπλό, ενώ τα «χαρτάκια» των συστημικών θα εξακολουθούν να δέχονται απανωτά «χτυπήματα».

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 653,06 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,49%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,11 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,62%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,69%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ(+1,55%), της Σαράντης(+1,13%) και της Coca Cola HBC(+1,01%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Τιτάν(-0,82%) και της Lamda Development(-0,81%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες του Εμπορίου(+2,12%) και των Τροφίμων(+1,00%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Βιομηχανικών Προϊόντων(-0,31%) και των Τηλεπικοινωνιών (-0,28%).

Ανοδικά κινούνται 16 μετοχές, 27 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: ΣΕΛΟΝΤΑ +8,14% και Attica Bank+3,14%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Αττικές Εκδόσεις -8,04% και Δρομέας-6,67%.

Αν σου άρεσε κάνε