Φρένο στη διήμερη «διόρθωση» πατά το ΧΑ

Φρένο στη διήμερη «διόρθωση» πατά το ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:51 Δημιουργία 06/03/19, 11:48

Φρένο στη διήμερη «διόρθωση» πατά την Τετάρτη η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, κινούμενη σε ανοδικό έδαφος στην έναρξη των συναλλαγών.

Ο Γενικός Δείκτης διατηρεί το βηματισμό του στη ζώνη των 700 μονάδων, τις οποίες «έχασε» χθες στο φίνις της συνεδρίασης, εν μέσω ενός profit taking μετά το τραπεζικό ράλι έξι εβδομάδων.

Ζητούμενο, λοιπόν, για την αγορά στη σημερινή συνεδρίαση είναι αφενός να «κρατήσει» τις 700 μονάδες και αφετέρου να τις υπερβεί, ώστε να επιστρέψει στα υψηλά των 6 μηνών, όπου «άγγιξε» στις αρχές του τρέχοντος μηνός.

Αγορά και επενδυτές «χωνεύουν» την Τετάρτη το νέο 10ετές ομόλογο, ενώ καταλύτης για την πορεία του ΧΑ θεωρείται ο τραπεζικός κλάδος, όπου έχει συγκεντρωθεί όλο το επενδυτικό ενδιαφέρον το τελευταίο χρονικό διάστημα, στον απόηχο των ζυμώσεων για την αντιμετώπιση των NPls.

Την ίδια ώρα, η αγορά περιμένει την αυριανή ανακοίνωση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία του ΑΕΠ για το 2018, ενώ τα «βλέμματα» είναι παράλληλα στραμμένα σήμερα στην έκδοση του ομολόγου της Aegean.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 701,03 μονάδες σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,31%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,55 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,22%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,48%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Εθνικής (+2,91%) και της Ελλάκτωρ (+2,09%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΓΕΚ (-1,57%) και της ΕΧΑΕ (-0,72%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει ο δείκτης της Τεχνολογίας (+0,41%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει ο δείκτης των χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-1,11%).

Ανοδικά κινούνται 28 μετοχές, 20 πτωτικά και 13 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ελτράκ +12,12% και Περσεύς +5,29%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Unibios -7,81% και Αλουμύλ -2,16%.

Αν σου άρεσε κάνε