ΧΑ: Μικρά κέρδη με καθίζηση τζίρου

ΧΑ: Μικρά κέρδη με καθίζηση τζίρου

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:29 Δημιουργία 18/03/19, 11:05

Ήπια κέρδη καταγράφει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους χαμηλούς συναλλακτικούς ρυθμούς να είναι το κύριο χαρακτηριστικό στο ταμπλό.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές επισημαίνουν ότι αυτήν την εβδομάδα η προσοχή είναι στραμμένη στα αποτελέσματα των εισηγμένων, τα οποία και θα κρίνουν τη συμπεριφορά των μεγάλων χαρτοφυλακίων.

Σήμερα, όπως έγινε γνωστό ότι η συμμετοχή της BlackRock στην Εθνική Τράπεζα κατήλθε του 5%, ενώ και εκείνη της Schroders στον ΟΤΕ κατήλθε του ορίου του 5%. Από την άλλη, το ποσοστό της FMR LLC μέσω των εταιριών FIAM Holdings LLC, FIAM LLC, Fidelity Institutional Asset Management Trust Company, Fidelity Management & Research Company και FMR Co, στον Τιτάνα ανήλθε σε 5,61% από 5,41% προηγουμένως.

Εντός της τρέχουσας εβδομάδας περιμένουμε τα αποτελέσματα της ΕΧΑΕ και της Motor Oil, την Τρίτη της Φουρλής και την Πέμπτη (21/3) των Τιτάν, CNL Capital, Autohellas και Μοτοδυναμική.

Την Παρασκευή 22/3 αναμένεται και η ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης του πακέτου ναυτιλιακών δανείων (Nemo) από την Τράπεζα Πειραιώς.

Τέλος, την ίδια στιγμή στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι εξελίξεις γύρω από το νέο διαγωνισμό των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή στο ταμπλό, υεραπιδίδουν οι μετοχές της Πειραιώς, της Εθνικής και της ΔΕΗ.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 725,94 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,53%.

Τα εταιρικά αποτελέσματα θα είναι στο επίκεντρο αυτήν την εβδομάδα. Ξεχωρίζουν ηMotor Oil και η ΕΧΑΕ που δημοσιεύουν σήμερα τα αποτελέσματα και η Fourlis αύριο, ενώ η Τιτάν ανακοινώνει την Πέμπτη.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,35 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,34%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,97%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς(+3,14%), της Εθνικής(+2,35%) και της ΔΕΗ (+2,19%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές των ΕΛΠΕ(-0,94%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ(-0,91%), της Σαράντης(-0,83%) και της Τιτάν(-0,71%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών(+1,48%) και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών(+1,33%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Κατασκευών(-0,75%) και των Τηλεπικοινωνιών(-0,54%).

Ανοδικά κινούνται 33 μετοχές, 19 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Revoil+9,23% και Δρομέας+6,82%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές:Καραμολέγκος-9,49% και Κέκροψ-2,27%.

Αν σου άρεσε κάνε