Αυξάνονται οι νεκροί στην Ελλάδα από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Αυξάνονται οι νεκροί στην Ελλάδα από τον ιό του Δυτικού Νείλου

ΥΓΕΙΑ & ΟΜΟΡΦΙΑ UPD 17:08 Δημιουργία 26/09/19, 17:04

Στους 28 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των νεκρών από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, με ακόμα 3 άτομα να χάνουν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία, έχουν καταγραφεί 213 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό, από την αρχή της περιόδου 2019 και μέχρι σήμερα, 26 Σεπτεμβρίου. Από αυτά, τα 131 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και τα 82 είχαν ήπιες εκδηλώσεις.

Τα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί σε οικισμούς στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Καβάλας, Ροδόπης, Έβρου, Δράμας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Ανατολικής Αττικής, Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας, Σερρών, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, θεωρείται πιθανή και αναμενόμενη η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα και η εμφάνιση κρουσμάτων και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.

Ο Οργανισμός συνιστά την τήρηση ατομικών μέτρων προστασίας από τα κουνούπια, σε όλη την Επικράτεια, καθ όλη την περίοδο κυκλοφορίας των κουνουπιών.

Αν σου άρεσε κάνε