Πανελλαδική απεργία των γιατρών την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου

Πανελλαδική απεργία των γιατρών την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου

ΥΓΕΙΑ UPD 15:56 Δημιουργία 18/10/19, 15:55

«Αγωνιστική απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που φαντασιώνεται ότι οι "τολμηρές μεταρρυθμίσεις", σε αντιδραστική κατεύθυνση που σχεδιάζει να υλοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ στην Υγεία, θα γίνουν με τη συναίνεσή μας» δηλώνουν ότι θα δώσουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας.

Ήδη η Ομοσπονδία τους (ΟΕΝΓΕ) εξήγγειλε 24ωρη πανελλαδική απεργία των γιατρών που εργάζονται σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, για τις 23 Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη, καθώς και συγκέντρωση στην Αθήνα την ίδια ημέρα, στη στάση του μετρό «Ευαγγελισμός» στις 09:30, για πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι "οι τολμηρές μεταρρυθμίσεις" δεν είναι τίποτα άλλο παρά η υλοποίηση της στρατηγικής της Ε.Ε και του κεφαλαίου για την ολοκληρωτική μετατροπή των νοσοκομείων και των "δημόσιων μονάδων υγείας" σε επιχειρήσεις, που θα λειτουργούν με μηδαμινή κρατική χρηματοδότηση και έσοδα από την πώληση των υπηρεσιών τους στους ασθενείς-πελάτες» σημειώνει, μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, που απαιτεί:

  • «Να σταματήσει τώρα ο εμπαιγμός της κυβέρνησης και να διοριστούν άμεσα οι 215 συνάδελφοι στα τμήματα επειγόντων περιστατικών και στις άλλες ειδικότητες.
  • Να μπει τέλος στην εργασιακή ομηρία, να μην απολυθούν και να μονιμοποιηθούν οι συνάδελφοι επικουρικοί. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.
  • Να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους οι συνάδελφοι επικουρικοί. Να πληρωθεί άμεσα, χωρίς καμία περικοπή το σύνολο των δεδουλευμένων εφημεριών.
  • Άμεση επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του 2012. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
  • Άμεση και πλήρη στελέχωση των νοσοκομείων και των Κ.Υ. με μόνιμους γιατρούς, μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις δημόσιες μονάδες υγείας. Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών για εξετάσεις, φάρμακα και θεραπεία».
Αν σου άρεσε κάνε