Οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ συνεχίζουν κατά της νέας διοίκησης του Κέντρου

Οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ συνεχίζουν κατά της νέας διοίκησης του Κέντρου

ΥΓΕΙΑ & ΟΜΟΡΦΙΑ UPD 15:41 Δημιουργία 04/11/19, 15:38

TAGS

«Απόλυτα δεσμευμένοι στο αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ» δηλώνουν ότι παραμένουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωση του Συλλόγου τους. Ταυτόχρονα, ζητούν την απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το ΚΕΘΕΑ και την άμεση έναρξη διαλόγου για την επίλυση του προβλήματος.

Το διορισμένο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ο Σύλλογος χαρακτηρίζει «πλήρως ελεγχόμενο και κομματικό», προσήλθε σήμερα στις Κεντρικές Υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ, αλλά αποχώρησε άπραγο, όπως επισημαίνει ο Σύλλογος, καθώς το κτίριο είχε αδειάσει λόγω στάσης εργασίας του Συλλόγου Εργαζομένων.

Επίσης, αναφέρουν ότι οι άνθρωποι που έχουν επιλεγεί για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχουν εκφραστεί «ενίοτε με εξαιρετικά επιθετική ρητορική εναντίων αυτών που καλούνται να "διοικήσουν"». Εκτιμούν ότι «είτε το ΚΕΘΕΑ είναι ένα ακόμη λάφυρο, που διανέμεται στο κομματικό κράτος, είτε η κατάληψή του είναι ένα πρώτο βήμα σε ανομολόγητους σχεδιασμούς για το χώρο της απεξάρτησης και της δημόσιας υγείας. Και τα δύο είναι εξαιρετικά ανησυχητικά όχι μόνο για μας, αλλά για το σύνολο της κοινωνίας».

Οι εργαζόμενοι, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή του, παραμένουν «προσηλωμένοι στη λογική της δημόσιας και δωρεάν φροντίδας των εξαρτημένων και των οικογενειών τους».

Αν σου άρεσε κάνε