Κικίλιας: «Έρχονται» 2.230 προσλήψεις στο ΕΣΥ

Κικίλιας: «Έρχονται» 2.230 προσλήψεις στο ΕΣΥ

ΥΓΕΙΑ & ΟΜΟΡΦΙΑ UPD 16:30 Δημιουργία 15/11/19, 16:12

Ανακοίνωση για την πρόσληψη 2.230 ατόμων στο ΕΣΥ έκανε την Παρασκευή στη Βουλή ο Βασίλης Κικίλιας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κλέωνα Γρηγοριάδη, για την υποστελέχωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, είναι «πικρή η αλήθεια» για τις προσλήψεις του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της Υγείας, αφού, με βάση τα στοιχεία των διοικητών των νοσοκομείων, δεν τηρήθηκε ούτε το 1 προς 1 σε σχέση με τις συνταξιοδοτήσεις.

Επίσης, ο ίδιος τόνισε ότι δεν σκοπεύει να καλύψει τα κενά με «μπαλώματα», αλλά με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος και ανακοίνωσε ότι προχωρά η διαδικασία για την πρόσληψη στο ΕΣΥ 930 μονίμων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων και ακόμη 1.300 ατόμων προσωπικού λοιπών ειδικοτήτων (κυρίως νοσηλευτών και τραυματιοφορέων).

Οι προσλήψεις των ιατρών, μάλιστα, όπως εξήγησε, θα γίνει μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ώστε να εκλείψουν οι καθυστερήσεις λόγω γραφειοκρατίας.

«Μέχρι σήμερα, η ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης ενός γιατρού απαιτούσε κατά μέσο όρο 18 μήνες. Με το σύστημα αυτό θα χρειάζονται μόλις τέσσερις με πέντε μήνες», ενημέρωσε ο κ. Κικίλιας.

Αν σου άρεσε κάνε