Προσλήψεις από τον Κικίλια για πιθανό κρούσμα κοροναϊού στηγνΕλλάδα

Προσλήψεις από τον Κικίλια για πιθανό κρούσμα κοροναϊού στηγνΕλλάδα

ΥΓΕΙΑ UPD 16:39 Δημιουργία 03/02/20, 14:54

Περισσότερες προσλήψεις στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ως μέτρο για την πρόληψη της εμφάνισης του κοροναϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Βασίλης Κικίλιας, κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας που συγκάλεσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Κικίλια, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον κοροναϊό ενώ μελετήθηκε και η αύξηση αυτών αν χρειαστεί, προκειμένου η χώρα να είναι πλήρως θωρακισμένη.

Ανακοινώθηκε, επίσης, ότι μέχρι σήμερα έχουν εξετασθεί από το Ινστιτούτο Παστέρ 29 δείγματα, τα οποία εστάλησαν από όλη την Ελλάδα, ενώ μόνο το ένα από αυτά θεωρήθηκε πραγματικά ύποπτο (ΑΧΕΠΑ), το οποίο βέβαια απεδείχθη αρνητικό.

«Θα ήθελα να αναγγείλω τη σύσταση επιτροπής, στα επίπεδα των Γενικών Γραμματέων ή Γενικών Διευθυντών των υπουργείων, για τον καλύτερο συντονισμό πρώτον, δεύτερον την εξουσιοδότηση στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, έτσι ώστε να προβεί στις άμεσες προσλήψεις που χρειάζονται, με διαδικασία του κατεπείγοντος, έτσι ώστε να ενισχύσει τα εργαστήρια, τα νοσοκομεία με γιατρούς, ειδικούς επιστήμονες, τις πύλες εισόδου και τρίτον, θα ήθελα να ζητήσω για ακόμα μια φορά να υπάρχει υπεύθυνη ενημέρωση για ένα θέμα Δημόσιας Υγείας, το οποίο είναι ευαίσθητο και αφορά όλη την ελληνική κοινωνία», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Αν σου άρεσε κάνε