Σε όλο τον πλανήτη «ταξιδεύει» ο κοροναϊός

Σε όλο τον πλανήτη «ταξιδεύει» ο κοροναϊός

ΥΓΕΙΑ & ΟΜΟΡΦΙΑ UPD 10:54 Δημιουργία 27/02/20, 10:50

Σε όλο τον πλανήτη «ταξιδεύει» ο νέος κοροναϊός, ο οποίος αν και ξεκίνησε από την Κίνα, εντούτοις έχει εξαπλωθεί σε επιπλέον 44 χώρες παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τα διαρκώς ανανεωμένα επιδημιολογικά δεδομένα της ιστοσελίδας του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, το πρωί της 27ης Φεβρουαρίου 2020 είχαν επιβεβαιωθεί 82.164 κρούσματα και 2.801 θάνατοι σε 44 χώρες παγκοσμίως.

Μετά την Κίνα όπως λέει ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, ακολουθούν η Νότια Κορέα με 1.595 κρούσματα και 13 θανάτους και η Ιταλία με 453 κρούσματα και 12 θανάτους, η Ιαπωνία με 189 κρούσματα και τρεις θανάτους, και το Ιράν με 139 επιβεβαιωμένα περιστατικά και 19 θανάτους. Πλέον τα νέα κρούσματα ημερησίως είναι περισσότερα στα κράτη εκτός Κίνας από ότι στην Κίνα.

Χθες, επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα κρούσματα σε Ελλάδα, Βραζιλία, Γεωργία, Πακιστάν, Βόρεια Μακεδονία. Σε όλες τις περιπτώσεις οι ασθενείς είχαν ταξιδέψει πρόσφατα είτε στην Ιταλία είτε στο Ιράν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και το Πεντάγωνο ζήτησε από το Κονγκρέσο επιπλέον χρηματοδότηση για την ανάσχεση του επιδημικού κύματος. Από την πλευρά της η Ιαπωνία συνεχίζει κανονικά τις προετοιμασίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2020.

Ενδιαφέρον προκαλεί η περίπτωση μιας γυναίκας από την Ιαπωνία στην οποία ανιχνεύτηκε ο κορονοϊός για 2η φορά μετά την αρχική πρωτολοίμωξη. Διερευνάται η πιθανότητα δεύτερης λοίμωξης όσο και η μη αποτελεσματική καταπολέμηση του ιού από το ανοσοποιητικό κατά την πρωτολοίμωξη.

Αν σου άρεσε κάνε