Οδηγίες για όσους έχουν επισκεφθεί περιοχές που έχουν πληγεί από τον κοροναϊό

Οδηγίες για όσους έχουν επισκεφθεί περιοχές που έχουν πληγεί από τον κοροναϊό

ΥΓΕΙΑ & ΟΜΟΡΦΙΑ Δημιουργία 05/03/20, 16:32

Εν μέσω της κατακόρυφης αύξησης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κοροναϊού Covid-19 στην Ελλάδα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας εξέδωσε συμβουλές προς τους πολίτες που έχουν επισκεφθεί περιοχές οι οποίες έχουν πληγεί από τη νόσο.

Αναλυτικά, εάν κάποιος επισκέφθηκε περιοχή που υπάρχει ενεργή επιδημία του Covid-19 αλλά δεν παρουσίασε συμπτώματα, θα πρέπει να ακολουθήσει τις πιο κάτω οδηγίες για 14 ημέρες για την πρόληψη της μετάδοσης και διασποράς του ιού στην κοινότητα:

1.Περιορίστε τις μετακινήσεις σας. Αποφεύγετε όλες τις μη απαραίτητες μετακινήσεις, ταξίδια. Εάν χρειαστεί να μετακινηθείτε μην χρησιμοποιείτε λεωφορεία ή ταξί.

2. Αποφύγετε την επαφή με άτομα. Διατηρείτε τουλάχιστον ένα μέτρο απόσταση από άλλα άτομα. Μην πάτε στην εργασία σας, στο σχολείο. Μην πηγαίνετε σε χώρους συγχρωτισμού (σινεμά, μπαρ, καφετέριες κτλ) και εκδηλώσεων (πχ. πάρτι σε κλειστούς χώρους) εκτός αν είναι απαραίτητο.

Προσπαθήστε να αποφύγετε τις κατ’οίκον επισκέψεις αλλά προτιμήστε συναντήσεις σε εξωτερικούς χώρους ή χώρους με επαρκή φυσικό αερισμό. Αποφεύγετε επισκέψεις σε νοσηλευόμενους ασθενείς ή ιατρονοσηλευτικά ιδρύματα ή γεροκομεία.

3. Τηρείτε τους βασικούς κανόνες υγιεινής. Εφαρμόζετε υγιεινή των χεριών. Πλένετε συχνά τα χέρια σας με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Αποφεύγετε να μοιράζεστε αντικείμενα με άλλα άτομα.

Αν σου άρεσε κάνε