Χαλαρώσαμε με τον κοροναϊό, παραδέχεται ο ΕΟΔΥ

Χαλαρώσαμε με τον κοροναϊό, παραδέχεται ο ΕΟΔΥ

ΥΓΕΙΑ UPD 18:54 Δημιουργία 09/06/20, 18:53

Στην παραδοχή πως στην Ελλάδα καταγράφηκε χαλάρωση των μέτρων προφύλαξης απέναντι στον κοροναϊό προχώρησε την Τρίτη ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας στο 5ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο κ. Αρκουμανέας ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα νέου lockdown και η οικονομία πρέπει να πάρει μπροστά. Τόνισε όμως πως υπάρχει το χαρακτηριστικό της μεγάλης διασποράς στα νησιά, αν και η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας είναι καλή.

«Δεν ξέρω αν έχει περάσει το πρώτο κύμα. Χαλαρώσαμε είναι αλήθεια, πήγαμε από το ένα άκρο στο άλλο», είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ και εξήγησε πως οι εικόνες 1.000 ατόμων σε ένα μπαρ προκαλούν ανησυχία γιατί είναι πολύ δύσκολο, αν προκύψει εκεί κρούσμα, να κάνει κανείς ιχνηλάτηση σε τόσα πολλά άτομα.

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας είπε πως δεν πρέπει να ισχυρίζεται κανείς πως θα μας σώσουν μόνο τα τεστ, τα τεστ είναι σημαντικά αλλά δεν είναι μόνο αυτά που βοηθούν, όπως τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας πως αν οι πολίτες χαλαρώσουν τελείως, τότε θα υπάρξει πρόβλημα. Αντίθετα, είπε, ακόμα και αν μπει κάποιο κρούσμα από το εξωτερικό, δεν θα δημιουργήσει θέμα αν τηρούνται οι αποστάσεις, αν οι πολίτες φορούν τις μάσκες όπου πρέπει και αν πλένουν συχνά τα χέρια τους. Δεν υπάρχει διασπορά του ιού είπε ο κ. Αρκουμανέας, αλλά δεν πρέπει να χαλαρώσουμε, τόνισε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Αν σου άρεσε κάνε