Στη Novavax 1,6 δισ. δολ. από τις ΗΠΑ για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Στη Novavax 1,6 δισ. δολ. από τις ΗΠΑ για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

ΥΓΕΙΑ UPD 14:08 Δημιουργία 07/07/20, 14:06

1,6 δισ. δολάρια χορηγεί η αμερικανική κυβέρνηση στη Novavax για την κάλυψη δοκιμών και κατασκευής δυνητικού εμβολίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, με στόχο την παράδοση 100 εκατ. δόσεων έως τον Ιανουάριο του 2021.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το ποσό είναι το μεγαλύτερο που έχει δοθεί μέχρι σήμερα από το πρόγραμμα του Λευκού Οίκου «Operation Warp Speed» με στόχο την επιτάχυνση της πρόσβασης σε εμβόλια και θεραπείες για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

«Αυτό που κάνει το Warp Speed είναι ότι πληρώνει για την παραγωγή 100 εκατ. δόσεων, οι οποίες θα παραδοθούν από το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, και ενδέχεται να ολοκληρωθούν έως τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο της επόμενης χρονιάς», δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της Novavax, Stanley Erck.

Καλύπτει επίσης το κόστος διεξαγωγής μεγάλης δοκιμής Φάσης 3 - το τελικό στάδιο των δοκιμών σε ανθρώπους, η οποία θα μπορούσε να ξεκινήσει ήδη από τον Οκτώβριο.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά από επένδυση ύψους 456 εκατ. δολαρίων στο δυνητικό εμβόλιο της Johnson & Johnson τον Μάρτιο, 486 εκατ. δολαρίων στη Moderna τον Απρίλιο και έως 1,2 δισ. δολάρια υποστήριξη τον Μάιο στην AstraZeneca για το εμβόλιο αναπτύσσεται με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Αν σου άρεσε κάνε