Η ΠΕΦ δώρισε στο ΕΣΥ 40 υπερσύγχρονες κλίνες ΜΕΘ

Η ΠΕΦ δώρισε στο ΕΣΥ 40 υπερσύγχρονες κλίνες ΜΕΘ

ΥΓΕΙΑ Δημιουργία 07/07/20, 18:28

Τις 40 καινούριες, υπερσύγχρονες κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) παρέδωσε την Τρίτη στο υπουργείο Υγείας η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ).

Η δωρεά της ΠΕΦ ενισχύει τις υποδομές, τον πρώτο πυλώνα της θωράκισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας, που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι 40 εξειδικευμένες κλίνες ΜΕΘ είναι αμερικανικής κατασκευής κι ενσωματώνουν μια σειρά από καινοτομίες που βελτιώνουν την κλινική εμπειρία των ασθενών και διευκολύνουν το κλινικό έργο. Μέσω της ασύρματης συνδεσιμότητας, καταγράφονται και παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο κρίσιμες παράμετροι και δεδομένα της νοσηλείας των ασθενών. Οι νέες κλίνες συμβάλλουν, όχι μόνο στην αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου δεύτερου κύματος της πανδημίας, αλλά εξυπηρετούν και τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες που προκύπτουν σε επίπεδο εντατικής θεραπείας.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ευχαρίστησε την ΠΕΦ για τη συνδρομή της την ώρα της κοινωνικής ευθύνης σε μια «κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, με δεδομένη την ανάγκη για πρόσθετο νοσοκομειακό εξοπλισμό για την καταπολέμηση της διάδοσης του κορωνοϊού Covid-19».

Ο πρόεδρος της ΠΕΦ, Θεόδωρος Τρύφων, δήλωσε σχετικά πως «με αίσθημα ευθύνης και προσήλωση στις αξίες της κοινωνικής προσφοράς και της αλληλεγγύης, υποστηρίζουμε έμπρακτα το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Όπως πράξαμε και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπου με τις παραγωγικές δυνάμεις της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, εξασφαλίσαμε την αυτάρκεια της χώρας και την επάρκεια στα αναγκαία φάρμακα πρώτης γραμμής σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια ασφαλισμένους και ασθενείς.

Με τη συγκεκριμένη δωρεά των 40 κλινών ΜΕΘ συμβάλλουμε ενεργά στην ενίσχυση των υποδομών του ΕΣΥ, ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά κάθε πιθανή, έκτακτη ανάγκη, στο άμεσο αλλά και στο απώτερο μέλλον. Είμαστε και θα είμαστε πάντα παρόντες, δίπλα στους ασθενείς, στους γιατρούς, στους νοσηλευτές, στο προσωπικό υποστήριξης και στην κοινωνία».

Αν σου άρεσε κάνε