Ιός Δ. Νείλου: Τρίτο κρούσμα στην Ελλάδα

Ιός Δ. Νείλου: Τρίτο κρούσμα στην Ελλάδα

ΥΓΕΙΑ Δημιουργία 24/07/20, 17:09

Στην Καβάλα εντοπίστηκε νέο κρούσμα του ιού του δυτικού Νείλου, έπειτα από τα δύο πρώτα περιστατικά που καταγράφηκαν στην Ξάνθη.

Πρόκειται για έναν άντρα κάτω των πενήντα ετών από την περιοχή της Χρυσούπολης του Δήμου Νέστου, ο οποίος εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας με υψηλό πυρετό.

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης, στον ασθενή έγινε αρχικά τεστ για κορονοϊό που βγήκε αρνητικό και όταν ο πυρετός επέμενε τότε του έγινε και το σχετικό τεστ για τον ιό του δυτικού Νείλου.

Ο ασθενής έχει ήδη πάρει εξιτήριο, αφού με τη χορήγηση των κατάλληλων φαρμάκων έπεσε ο πυρετός και βρίσκεται στο σπίτι του, όπου ακολουθεί τη φαρμακευτική θεραπεία που του έχει δοθεί.

Τα άλλα δυο κρούσματα είχαν εμφανιστεί τις προηγούμενες μέρες στην περιοχή του Δήμου Τοπείρου στην Ξάνθη και για τον λόγο αυτόν η περιοχή έχει τεθεί σε αιμοδοτική καραντίνα. Επρόκειτο για δυο ιδιαίτερα σοβαρά περιστατικά, καθώς αφορούσαν ασθενείς οι οποίοι εκδήλωσαν συμπτώματα και στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αιμοδοτών Ξάνθης Γιάννη Παπαχρόνη από τη διεύθυνση αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης τους ζητήθηκε να απευθυνθούν στους εθελοντές αιμοδότες που διαμένουν στον δήμο Τοπείρου και να τους ενημερώσουν να μην αιμοδοτούν, «διότι όλος ο δήμος είναι σε αιμοδοτική καραντίνα από συνολικά δύο κρούσματα ιού του δυτικού Νείλου».

Αν σου άρεσε κάνε