Κικίλιας: Ούτε ένας επιστήμονας στον κόσμο δε συστήνει τη μη χρήση μάσκας

Κικίλιας: Ούτε ένας επιστήμονας στον κόσμο δε συστήνει τη μη χρήση μάσκας

ΥΓΕΙΑ Δημιουργία 08/09/20, 15:40

Νέο μήνυμα κατά των θεωριών για τη μη χρήση μάσκας έστειλε την Τρίτη ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο ρ/σ ΣΚΑΪ.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, στις 15 Οκτωβρίου θα αρχίσει ο αντιγριπικός εμβολιασμός στη χώρα μας, ενώ πρόσθεσε ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας έχει εξασφαλίσει 1 εκατ. περισσότερα εμβόλια από πέρυσι και 2 εκατ. από πρόπερσι.

Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός, τις επόμενες μέρες θα δοθεί συνέντευξη τύπου προκειμένου να ξεκαθαριστούν οι λεπτομέρειες για το πως θα γίνει ο εμβολιασμός για τη γρίπη, που αναμένεται να διαρκέσει έως το Δεκέμβριο.

Σχετικά με το εμβόλιο για τον κορονοϊό, αναφέρθηκε στη συμφωνία που έχει συνάψει η ΕΕ με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την Astra Zeneca, τονίζοντας ότι η Ευρώπη έχει συμφωνήσει να λάβει πάνω από 400 εκατ. δόσεις από το συγκεκριμένο εμβόλιο, όταν κυκλοφορήσει και θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες.

Όπως τόνισε η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει να λαμβάνει 720 χιλιάδες δόσεις του εμβολίου της Οξφόρδης κάθε μήνα από τον Δεκέμβριο έως τον Ιούνιο.

Τέλος, σχολιάζοντας τους συνωμοσιολόγους, ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως ναι μεν υπάρχει το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να πιστεύουν ό,τι θέλουν, ωστόσο οι πολίτες αυτοί είναι μειοψηφία και υπογράμμισε πως δεν υπάρχει ούτε ένας επιστήμονας στον κόσμο να συστήνει στους πολίτες να μη φορέσουν μάσκα για να προστατευθούν από τον κορονοϊό.

Αν σου άρεσε κάνε