Coronavir: Το πρώτο φάρμακο κατά του κορονοϊού «έρχεται» απ'τη Ρωσία

Coronavir: Το πρώτο φάρμακο κατά του κορονοϊού «έρχεται» απ'τη Ρωσία

ΥΓΕΙΑ UPD 19:30 Δημιουργία 18/09/20, 19:06

Έγκριση έδωσε η Ρωσία στο πρώτο αντιικό φάρμακο κατά του κορονοϊού το οποίο διατίθεται ήδη στα νοσοκομεία της χώρας από τον Ιούνιο, αλλά από την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι διαθέσιμο και στα φαρμακεία, με συνταγή γιατρού.

Το φάρμακο, που κυκλοφορεί με την ονομασία Coronavir από την εταιρεία R-Pharm, θα χορηγείται σε εξωτερικούς ασθενείς με σχετικά ήπια συμπτώματα της νόσου.

Το Coronavir παρόλα αυτά έπεται του Avifavir του προηγούμενου αντίστοιχου φαρμάκου της εταιρείας το οποίο είχε επίσης ως βάση το Ιαπωνικής παρασκευής Favipiravir και χορηγούνταν για ιογενείς θεραπευτικές αγωγές.

Η εταιρεία φαίνεται να έχει μπει δυναμικά στις σχετικές με το νέο κορονοϊό πωλήσεις, καθώς παράγει τα δικά της τεστ αλλά έχει υπογράψει και πολλά συμβόλαια με ξένες χώρες για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η R-Pharm αναφέρει πως η έγκριση του Coronavir ήρθε μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών στην οποία συμμετείχαν 168 ασθενείς με Covid-19, ενώ σύμφωνα με το κρατικό μητρώο φαρμάκων, το Coronavir χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε ασθενείς με Covid-19 τον Ιούλιο..

Να σημειωθεί πως η Ευρωπαϊκή Ρυθμιστική αρχή για θέματα Υγείας, ενέκρινε σήμερα τη χρήση του στεροειδούς «δεξαμεθαζόνη» ως αγωγή ασθενών με Covid-19 μετά από κλινική έρευνα Βρετανών στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες ασθενείς.

Αν σου άρεσε κάνε