Πανεπιστήμιο Γέιλ: Οι 5 λόγοι που κάνουν φέτος το αντιγριπικό εμβόλιο απαραίτητο

Πανεπιστήμιο Γέιλ: Οι 5 λόγοι που κάνουν φέτος το αντιγριπικό εμβόλιο απαραίτητο

ΥΓΕΙΑ UPD 15:22 Δημιουργία 28/09/20, 14:18

Σε ...αχαρτογράφητα νερά πλέουν οι επιστήμονες φέτος σε ότι αφορά την εικόνα του φθινοπώρου σε επίπεδο ιών και λοιμώξεων.

Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου Γέιλ, προειδοποιούν: «Ακόμα και αν δεν έχετε κάνει ποτέ αντιγριπικό εμβόλιο, κάντε το φέτος!».

Ο Μάθιου Γκράντ, ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες, τονίζει τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού, ειδικά φέτος εν μέσω πανδημίας, αναλύοντας τους 5 σημαντικότερους λόγους για τους οποίους πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε φέτος.

  1. Επιβάρυνση του συστήματος υγείας
    Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η πιθανή αύξηση των κρουσμάτων της εποχικής γρίπης ακόμα και σε ποσοστό 10%, μπορεί να επιβαρύνει σημαντικά την κατάσταση του συστήματος υγείας. Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως η γρίπη μπορεί να μεταδοθεί ακόμα και 48 ώρες πριν ο ασθενής αισθανθεί το οποιοδήποτε σύμπτωμα, οπότε η ραγδαία εξάπλωσή της είναι πολύ εύκολη.
  2. Κοινά συμπτώματα
    Η εποχική γρίπη και ο κορονοϊός,«μοιράζονται» πολλά κοινά συμπτώματα όπως ο πυρετός, ο βήχας, η κόπωση, ο πονοκέφαλος κ.α.. Ο εμβολιασμός κατά της γρίπης, είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για το διαχωρισμό των δύο σε περίπτωση ασθένειας.
  3. Αποφυγή επίσκεψης γιατρού ή νοσηλείας
    Ο εμβολιασμός, κατά τους ειδικούς, μας προστατεύει έμμεσα και από το νέο κορονοϊό, μένοντας μακριά από χώρους όπως τα νοσοκομεία, όπου ο Covid-19 μπορεί να απειλήσει την υγεία μας.
  4. Η «απλή» γρίπη μπορεί να προκαλέσει το θάνατο
    Παρόλο που το τελευταίο διάστημα η προσοχή μας έχει εστιαστεί στον κορονοϊό, οι ειδικοί υπενθυμίζουν πως ο ιος της γρίπης είναι η αιτία θανάτου 250.000 και 690.000 ανθρώπων το χρόνο, παγκοσμίως.
  5. Το εμβόλιο προστατεύει ακόμα και αν δεν είναι 100% αποτελεσματικό
    Μια επιτυχημένη δόση του εμβολίου, μειώνει τις πιθανότητες ασθένειας κατά 40-60% και συμβάλλει στα σημαντικά ηπιότερα συμπτώματα του ιού.

Αν σου άρεσε κάνε