Βρετανία: Ρινικό σπρέι κατά του Covid19

Βρετανία: Ρινικό σπρέι κατά του Covid19

ΥΓΕΙΑ UPD 19:16 Δημιουργία 28/09/20, 18:55

Μια νέα ελπιδοφόρα μέθοδο σε μορφή ρινικού σπρέι, για την πιθανή πρόληψη του κορονοϊού ανακάλυψαν Αυστραλοί επιστήμονες.

Το σπρέι, το οποίο έχει αναπτυχθεί από την αυστραλιανή εταιρεία βιοτεχνολογίας Ena Respiratory, και θα πρέπει να χορηγείται σε εβδομαδιαία βάση, ενδέχεται να μπορεί να προλάβει τις λοιμώξεις που προκαλεί ο κορωνοϊός, σε ποσοστό 96% σύμφωνα με τον φορέα Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας ο οποίος όπως δημοσιεύεται στην επιστημονική ιστοσελίδα medRxiv υποστηρίζει πως αν και το σπρέι έχει αρχικά σχεδιαστεί για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων της γρίπης και του κοινού κρυολογήματος, φαίνεται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την πρόληψη της νόσου COVID-19 που προκαλεί ο SARS-CoV-2.

Η αγωγή η οποία έχει ήδη δοκιμαστεί επιτυχώς σε μικρά θηλαστικά, δρα σταματώντας τον ιό από το να πολλαπλασιαστεί στην αναπνευστική οδό. Έτσι, θα μπορούσε να εμποδίσει τον COVID-19 να εξελιχθεί σημαντικά. απειλώντας την ανθρώπινη υγεία και να ελαχιστοποιήσει τους πιθανούς θανάτους.

«Έχουμε εντυπωσιαστεί με το πόσο αποτελεσματικό είναι το σπρέι. Ενισχύοντας την φυσική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος των κουναβιών, παρατηρήσαμε μια γρήγορη εκρίζωση του ιού από τον οργανισμό τους. Αν ο άνθρωπος ανταποκριθεί με τον ίδιο τρόπο, τότε τα οφέλη του σπρέι θα είναι διπλά. Όσοι εκτίθενται στον ιό θα τον εξαλείφουν από τον οργανισμό τους άμεσα, διασφαλίζοντας έτσι ότι η νόσος δεν θα εξελίσσεται πέραν των ήπιων διαχειρίσιμων συμπτωμάτων. Κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δρ.Κρίστοφερ Ντιμέισον.

Η φαρμακοβιομηχανία Ena Respiratory είναι στη διαδικασία αναζήτησης χρηματοδότησης προκειμένου να αναπτύξει περαιτέρω το σπρέι.

Αν σου άρεσε κάνε