Johnson & Johnson: Διάθεση 500 εκατ. δόσεων σε φτωχές χώρες

Johnson & Johnson: Διάθεση 500 εκατ. δόσεων σε φτωχές χώρες

ΥΓΕΙΑ UPD 19:50 Δημιουργία 30/09/20, 19:43

Η φαρμακευτική εταιρεία Johnson & Johnson, η οποία πρόσφατα ξεκίνησε την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών της για το εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού, σχεδιάζει να το διαθέσει σε όλον τον κόσμο, εφόσον αποδειχθεί η αποτελεσματικότητά του, ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Άλεξι Γκόρσκι σήμερα.

«Αν το εμβόλιό μας για την COVID-19 αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό, η Johnson & Johnson δεσμεύεται να διασφαλίσει ότι θα είναι προσβάσιμο παγκοσμίως. Στο πλαίσιο της δέσμευσής μας, σήμερα σχεδιάζουμε να διαθέσουμε μέχρι και 500 εκατομμύρια δόσεις σε χώρες χαμηλού εισοδήματος. Η παράδοση θα ξεκινήσει στα μέσα του επόμενου έτους. Και, αναγνωρίζοντας την παγκόσμια ζήτηση για εμβόλια, η ομάδα μας εργάζεται ακούραστα για να διευρύνει τον αριθμό των διαθέσιμων δόσεων», είπε ο Γκόρσκι σε μια συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, με θέμα την επιτάχυνση των προσπαθειών για να τερματιστεί η πανδημία.


Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ξεκινά την 3 φάση των δοκιμών της στις 23 Σεπτεμβρίου. Η τελευταία φάση της μελέτης θα διεξαχθεί σε 60.000 ενήλικες εθελοντές στις ΗΠΑ, την Αργεντινή, τη Βραζιλία, τη Χιλή, την Κολομβία, το Μεξικό, το Περού και τη Νότια Αφρική.

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson είναι το τέταρτο που μπαίνει σε φάση τελικών δοκιμών στις ΗΠΑ, μετά από εκείνα των εταιρειών Moderna, Pfizer/BioNTech και AstraZeneca.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, Sputnik

Αν σου άρεσε κάνε