Β.Ασλανίδης: Τι λέει ο πρώτος Έλληνας που έκανε το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Β.Ασλανίδης: Τι λέει ο πρώτος Έλληνας που έκανε το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού

ΥΓΕΙΑ UPD 18:55 Δημιουργία 13/10/20, 18:38

Στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, μίλησε ο Βαλέριος Ασλανίδης, ο πρώτος Έλληνας και μόνιμος κάτοικος Μόσχας, που έκανε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-5, κατά του κορονοϊού.

«Πήγα στη Μόσχα και εκεί μου έκαναν το εμβόλιο. Πριν κάνω το εμβόλιο έκανα εξέταση για τον κορονοϊό, μου πήραν αίμα για αντισώματα. Μετά κοίταξαν τα όργανα τα δικά μου και πέρασαν δύο ώρες. Μπήκαμε σε ένα δωμάτιο, εκεί ήταν ένα ψυγείο. Το ψυγείο ήταν -32 βαθμούς. Από εκεί βγάλανε αυτό το εμβόλιο που θα μου έκαναν. Ήταν παγωμένο, το λιώσανε περίπου εφτά λεπτά και μου έκαναν το εμβόλιο», είπε ο κ. Ασλανίδης.

«Δε φοβήθηκα γιατί εγώ ξέρω ποιος έκανε. Αυτοί που έκαναν ξέρουν αυτή την κατάσταση και αυτοί οι άνθρωποι που βγάζουν αυτό το εμβόλιο αυτοί το έκαναν πριν 3 – 4 μήνες και δεν έπαθαν τίποτα μια χαρά είναι και τώρα αυτό το εμβόλιο το Sputnik-5 όπως το λένε πήγε και στη Λευκορωσία και σε άλλες χώρες. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να μπορούμε να ζούμε ελεύθερα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο Βαλέριος Ασλανίδης είναι πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας της Ανάπας στη Μόσχα και δυο φορές ολυμπιονίκης στο τζούντο. Το αθλητικό του παρελθόν και η γερή του κράση, είναι ίσως ο λόγος που θεώρησε όπως δήλωσε αποκλειστικά στο Live News, πως δεν έχει λόγο να φοβάται και να λάβει εθελοντικά το εμβόλιο.

«Όλοι με παίρνουν τηλέφωνο και από την Τραπεζούντα, από τη Γερμανία οι ξάδελφοί μου, από την Ελλάδα, από παντού. Κάθε μέρα με ρωτάνε πώς είσαι, πώς είσαι. Καλά είμαι, μια χαρά είμαι.. Το πρώτο εμβόλιο που κάνεις μετά από δύο εβδομάδες κάνεις εξέταση, κοιτάζουν τα αντισώματα στο αίμα σου, τι έγινε και κάνουν και το δεύτερο εμβόλιο και αυτό το δεύτερο εμβόλιο σε κρατάει ασφαλή περίπου δύο χρόνια και παραπάνω», δήλωσε.

«Στη Ρωσία εχθές έκαναν 12.000 άνθρωποι το εμβόλιο, υπουργοί, υφυπουργοί, γιατροί. Πρώτα πρέπει να κάνεις εξέταση και μετά από 2 ώρες σου κάνουν το εμβόλιο. Είμαι μια χαρά», επανέλαβε ο κ. Ασλανίδης.

Αν σου άρεσε κάνε