Εμβόλιο-Sanofi: Πριν το τέλος του έτους οι δοκιμές σε ανθρώπους

Εμβόλιο-Sanofi: Πριν το τέλος του έτους οι δοκιμές σε ανθρώπους

ΥΓΕΙΑ UPD 19:32 Δημιουργία 15/10/20, 19:20

Δοκιμές του υποψήφιου εμβολίου σε ανθρώπους πριν το τέλος του έτους, ελπίζουν η γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi και ο αμερικανικός όμιλος Translate Bio, μετά τα θετικά αποτελέσματα προκλινικών ερευνών.

«Τα προκλινικά αποτελέσματα που αναφέρουμε δείχνουν ότι το MRT5500 (το υποψήφιο εμβόλιο) μπορεί να προκαλεί ευνοϊκή ανοσολογική αντίδραση στα ποντίκια και τα πρωτεύοντα εκτός των ανθρώπων», δήλωσε ο Τομά Τριόμφ, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Sanofi-Pasteur.

Σύμφωνα με τη Sanofi, η χορήγηση δύο δόσεων είχε ως αποτέλεσμα την παραγωγή συγκεντρώσεων εξουδετερωτικών αντισωμάτων σημαντικά υψηλότερων από αυτές που παρατηρήθηκαν σε ασθενείς που έχουν προσβληθεί από την Covid-19.

Ωστόσο η γαλλική εταιρεία, σε συνεργασία με τη βρετανική GSK έχει ήδη προχωρήσει και σε άλλο υποψήφιο εμβόλιο του οποίου η δοκιμή σε ανθρώπους ξεκίνησε το Σεπτέμβριο και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου. λίγο πριν την τρίτη και τελευταία φάση των δοκιμών.

Στις αρχές Οκτωβρίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε καταγράψει 42 "υποψήφια εμβόλια" που αξιολογούνταν σε κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους ανά τον κόσμο.

Εκτός από τις κλινικές δοκιμές που ήδη είχαν αρχίσει, ο ΠΟΥ καταμετρούσε 151 προγράμματα υποψήφιων εμβολίων που ήταν σε προκλινικό στάδιο ανάπτυξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε