Για μείωση της μετάδοσης του κορονοϊού κάνει λόγο ο Μαγιορκίνης

Για μείωση της μετάδοσης του κορονοϊού κάνει λόγο ο Μαγιορκίνης

ΥΓΕΙΑ Δημιουργία 30/11/20, 12:12

Για τάσεις μείωσης της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ελλάδα έκανε λόγο ο Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας σε συζήτηση που έγινε την περασμένη Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, μετά από πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιρειών και ΕΠΕ με την υποστήριξη της Interamerican, της Philips και της Deloitte Ελλάδος.

Όπως είπε το μέλος της επιτροπής του ΕΟΔΥ για τη νόσο, «το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι δυσκολότερο, καθώς η θερμοκρασία μειώνεται και περνάμε από τους ανοικτούς στους κλειστούς χώρους. Το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας έχει κρατήσει την επιδημία υπό έλεγχο, με εξαίρεση τη Βόρεια Ελλάδα. Το γεγονός αυτό, οφείλεται στην υπερμετάδοση του ιού περί τα μέσα του Οκτωβρίου» σημείωσε, λέγοντας για τα αναμενόμενα εμβόλια πως «έχουν περάσει από τις ίδιες διαδικασίες μελέτης με άλλα εμβόλια όσον αφορά στην ασφάλεια και έχουν εφαρμοστεί σε δεκάδες χιλιάδες εθελοντές, κάτι που δεν έχουμε δει να συμβαίνει με άλλα εμβόλια.

Έχουμε πολλές μελέτες που αποδεικνύουν τόσο την ασφάλεια όσο και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Αυτή τη στιγμή, παρατηρείται μείωση της μετάδοσης του ιού και με την έλευση των εμβολίων θα γίνουν πολλά βήματα μπροστά, ώστε να τον ξεπεράσουμε».

Αν σου άρεσε κάνε