Βρετανία-NHS: Πιο θεραπεύσιμη ασθένεια ο Covid-19 σε 6 με 18 μήνες

Βρετανία-NHS: Πιο θεραπεύσιμη ασθένεια ο Covid-19 σε 6 με 18 μήνες

ΥΓΕΙΑ UPD 18:29 Δημιουργία 26/01/21, 18:16

«Πολύ πιο θεραπεύσιμη ασθένεια» μέσα στους επόμενους έξι έως 18 μήνες, υπολογίζεται πως θα είναι ο κορονοϊός, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής του NHS Αγγλίας, σε ομιλία του στους βουλευτές της χώρας.

Εμφανιζόμενος στην Επιτροπή Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, ο Sir Σιμόν Στίβενς εξέφρασε την ελπίδα του ότι θα εμφανιστούν στο μέλλον περισσότερες θεραπείες για την Covid-19.

Σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη διάθεση εμβολίων, ο διευθύνων σύμβουλος του NHS δήλωσε ότι αυτό προσφέρει την ελπίδα επιστροφής σε ένα «πολύ πιο φυσιολογικό μέλλον».

«Το πρώτο εξάμηνο του έτους, ο εμβολιασμός θα είναι κρίσιμος», πρόσθεσε ο Στίβενς. «Νομίζω ότι πολλοί από εμάς στην υπηρεσία υγείας ελπίζουμε όλο και περισσότερο ότι το δεύτερο εξάμηνο του έτους και μετά θα δούμε επίσης περισσότερες θεραπείες για τον κορωνοϊό».

«Νομίζω ότι είναι πιθανό κατά τη διάρκεια των επόμενων έξι έως 18 μηνών, ο κορωνοϊός να γίνει μια πολύ πιο θεραπεύσιμη ασθένεια με αντιικά φάρμακα και άλλες θεραπείες, οι οποίες μαζί με το πρόγραμμα εμβολιασμού, αυξάνουν τις ελπίδες για επιστροφή σε ένα πολύ πιο φυσιολογικό μέλλον» ανέφερε ο επικεφαλής του Συστήματος Υγείας τηα Αγγλίας.

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς, είπε στην επιτροπή ότι περισσότερα από τα μισά άτομα ηλικίας 75-79 ετών έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Αν σου άρεσε κάνε