Ξεκινούν οι συζητήσεις για τις νέες συμβάσεις γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ! Όλα τα σενάρια

ΥΓΕΙΑ Δημιουργία 02/10/17, 08:27

[ad_1]



Στο τραπέζι του διαλόγου θα καθίσουν οι εμπλεκόμενες πλευρές προκειμένου να συμφωνήσουν για τις νέες συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ


Αρκετό καιρό αναμένεται να κρατήσουν οι διαπραγματεύσεις, που θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες, μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και των γιατρών που θα εκπροσωπηθούν από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ).

Οι δύο πλευρές θα θέσουν τις δικές τους προτεραιότητες και είναι άγνωστο αν θα βρεθεί η χρυσή τομή.
Άλλωστε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός έχει δηλώσει ότι θα αυξηθεί μεν ο αριθμός των συμβεβλημένων γιατρών, ανάλογα με το πως θα πάει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα, αλλά από την άλλη θα μειωθεί το ποσό αποζημίωσης στους γιατρούς. Διαβάστε όλες τις πληροφορίες ΕΔΩ: «Δείτε τι αλλάζει στις αμοιβές και στον αριθμό των συμβάσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Αποκλειστικές πληροφορίες»

Πάντως οι συμβάσεις θα συμφωνηθούν με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και θα ισχύουν για όλους τους γιατρούς της χώρας.
Δεν αποκλείεται όμως να υπάρχουν και διαφορετικές αμοιβές για ορισμένες ειδικότητες γιατρών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr εξετάζεται και αυτό το ενδεχόμενο.

Θα εξαρτηθεί πάντως από το γεγονός εάν ένας γιατρός θα παρέχει υπηρεσίες στο νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας και στις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), ή αν θα συνεργάζεται ξεχωριστά.
Όπως και να χει όλα θα μπουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, με τους γιατρούς όμως να ζητούν μεγαλύτερες αμοιβές από ότι ισχύουν σήμερα.

Να σημειωθεί ότι μία επίσκεψη σε γιατρό του ΕΟΠΥΥ αποζημιώνεται σήμερα με 10 ευρώ μικτά και στην τσέπη του γιατρού φθάνουν μετά από ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις, περί τα 3 ευρώ. Χωρίς μάλιστα να υπολογίσει κανείς ότι τα εισπράττει με μπόλικους μήνες καθυστέρηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μειωμένα τα κονδύλια για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για το 2018! Όλες οι πληροφορίες

Πόσα πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ για ιατρικές επισκέψεις; Τα κονδύλια και οι ανάγκες


Αν σου άρεσε κάνε