Έτοιμα τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των Διοικητών των Νοσοκομείων! Όλο το παρασκήνιο

ΥΓΕΙΑ Δημιουργία 02/10/17, 08:46

[ad_1]

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, η διαδικασία έχει ήδη ολοκληρωθεί και πλέον απομένει να τους σταλούν οι φάκελοι με τη …βαθμολόγησή τους αλλά και τις παρατηρήσεις.

Με βάση τη διαδικασία, τον Αύγουστο οι Διοικητές των Νοσοκομείων είχαν συμπληρώσει όλα τα έγγραφα που τους είχαν σταλεί από τις Υγειονομικές Περιφέρειες, με λεπτομέρειες για το έργο τους.

Οι λεπτομέρειες αφορούσαν τα οικονομικά δεδομένα των νοσοκομείων, τις βελτιώσεις σε διάφορους τομείς όπως στην εξυπηρέτηση των ασθενών, αλλά μεταξύ άλλων και στην οργάνωση των τμημάτων.

Στη συνέχεια- όπως εξηγούν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη στο HealthReport.gr– οι αρμόδιοι των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) αξιολόγησαν το έργο των Διοικητών των Νοσοκομείων με βάση τα στοιχεία που απέστειλαν. Βέβαια ακολούθησε διασταύρωση των στοιχείων αλλά και αναλυτική έρευνα πριν εξαχθεί το συμπέρασμα για τον κάθε Διοικητή ξεχωριστά.

Τα συμπεράσματα έχουν ήδη σταλεί προς επικύρωση στον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας και τα πορίσματα αναμένεται να σταλούν στους ίδιους τους Διοικητές εντός των ημερών, σημειώνουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr.

Στο μεταξύ όμως ένα νέο σύστημα επιλογής των διοικητών των νοσοκομείων αλλά και της γενικότερης Διοίκησης των Υγειονομικών Περιφερειών και του ΕΣΥ, αναμένεται να προωθήσει άμεσα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Οι αλλαγές θα γίνουν μέσω νομοσχεδίου που θα αναδιοργανώνει θεσμικά όλο το δημόσιο σύστημα υγείας. Ένα νομοσχέδιο που θα έρθει έως το τέλος του χρόνου όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Αλλάζει το σύστημα επιλογής και αξιολόγησης των Διοικητών των Νοσοκομείων! Τι προανήγγειλε ο υπ.Υγείας»

Βέβαια το νέο σύστημα αναμένεται να ισχύσει από τη νέα φουρνιά των Διοικητών των Νοσοκομείων, καθώς με βάση τις συμβάσεις τους η θητεία είναι τριετής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρήματα για φάρμακα και αναλώσιμα τέλος στα νοσοκομεία! Τι καταγγέλλουν οι γιατροί

Μειώσεις στις αποδοχές των γιατρών του ΕΣΥ με το νέο ειδικό μισθολόγιο! Πόσα χάνουν

Πως οι νοσηλευτές εξισώνονται με τους βοηθούς! Στα κάγκελα ο κλάδος για νομοσχέδιο του υπ.Υγείας

Νέα εγκύκλιος του υπ.Υγείας για μεταθέσεις και μετατάξεις γιατρών ΕΣΥ και ΠΕΔΥ! Όλη η εγκύκλιος

Στον αέρα οι επικουρικοί γιατροί των νοσοκομείων! Τι θα γίνει το 2018

Βράζουν οι γιατροί για την αξιολόγηση μετά την ψήφιση της τροπολογίας Γεροβασίλη! Δείτε το έγγραφο της αξιολόγησης


Αν σου άρεσε κάνε