Μπάχαλο με τις επισκέψεις στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ πρώτη ημέρα του νέου συστήματος! Έκτακτη σύσκεψη στον Οργανισμό

ΥΓΕΙΑ Δημιουργία 02/10/17, 21:27

[ad_1]



Τα πάνω κάτω έφερε τελικά ο ΕΟΠΥΥ με τις αλλαγές στο ωράριο αλλά και στον τρόπο εξέτασης των ασθενών. Έκτακτη σύσκεψη στον Οργανισμό για τα προβλήματα


Ένα σύστημα άκρως ανοργάνωτο και προπαντός καθόλου μελετημένο, απεδείχθη αυτό των ιατρικών επισκέψεων.
Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ που άλλαξε τον τρόπο που θα βλέπουμε τους ιδιώτες γιατρούς από την 1η Οκτωβρίου, προκάλεσε μάλλον αναστάτωση και προβλήματα στην αλυσίδα εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις αλλαγές και τα αγκάθια: «ΕΟΠΥΥ: Δείτε πως θα εξυπηρετούν οι γιατροί τους ασφαλισμένους από τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου»

Ουρές με το …καλημέρα

Όπως καταγγέλλουν τα μέλη της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ), ήδη από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του νέου συστήματος προκλήθηκε αναστάτωση και μπάχαλο στα ιδιωτικά ιατρεία των συμβεβλημένων γιατρών.

Και αυτό διότι οι ασθενείς χρειάστηκε να περιμένουν ακόμη και για ώρες όσοι είχαν κλείσει τα τελευταία ραντεβού και χρειάζονταν απλά μία συνταγή.

«Όσοι ήθελαν για παράδειγμα συνταγή για το εμβόλιο της γρίπης υποχρεώθηκαν να περιμένουν να τελειώσουν όλα τα προηγούμενα ραντεβού τα οποία με βάση το νέο σύστημα πρέπει να κρατούν κατά μέσο όρο 15 λεπτά» εξηγεί στο HealthReport.gr η πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ Άννα Μαστοράκου.

Ηλεκτρονικό σύστημα σε …κατάρρευση

Από την άλλη, πολλοί γιατροί που επιχείρησαν να καταχωρήσουν τις επισκέψεις στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΟΠΥΥ, βρήκαν …τοίχο καθώς τα στοιχεία δεν αποθηκεύονταν.

Έτσι όμως υπάρχει ο κίνδυνος να μην πληρωθούν για τις επισκέψεις αυτές.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι στην πλατφόρμα εγγραφής των επισκέψεων υπάρχει ωράριο που πρέπει να δηλωθεί από τους γιατρούς ακόμη και για το Σάββατο.

Γεγονός που προκάλεσε εκνευρισμό στον κλάδο.
Πάντως ο ιατρικός κόσμος από την πρώτη στιγμή διαμαρτύρονταν ότι το νέο σύστημα δεν μπορεί να εφαρμοσθεί ειδικά στην επαρχία, χωρίς ωστόσο να εισακουσθούν οι διαμαρτυρίες του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκινούν οι συζητήσεις για τις νέες συμβάσεις γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ! Όλα τα σενάρια


Αν σου άρεσε κάνε