Έρχεται κούρεμα με …επιστημονικά κριτήρια σε εξετάσεις και φάρμακα! Τι υποστήριξε ο υπουργός Υγείας

ΥΓΕΙΑ Δημιουργία 05/10/17, 08:22

[ad_1]

Με τη νέα χρονιά οι όποιες περικοπές σε εξετάσεις, φάρμακα αλλά και υπηρεσίες αναμένεται να γίνονται έπειτα από ελέγχους που θα στηρίζονται σε επιστημονικά κριτήρια, διαβεβαιώνει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Οι ήδη κουρεμένες εξετάσεις αλλά και τα ψαλιδισμένα φάρμακα και οι υπηρεσίες που κάνουν οι ασθενείς, αναμένεται να περικοπούν ακόμη περισσότερο με τη νέα χρονιά αλλά με διαφορετικό τρόπο από το σημερινό.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις δηλώσεις του ίδιου του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, ο οποίος μιλώντας στο συνέδριο HealthWorld υποστήριξε ότι στη μεταμνημονιακή εποχή που ζούμε απαιτείται η δημιουργία αυξημένου «δημοσιονομικού χώρου» για τον τομέα της Υγείας, ενώ ισχυρίστηκε ότι στον προϋπολογισμό του 2018 το όριο δαπανών (δηλαδή η αγοραστική δυνατότητα των νοσοκομείων και των ΥΠΕ για προμήθεια φαρμάκων, υλικών και υπηρεσιών ) του ΕΣΥ παραμένει σταθερό.

Βέβαια οι δαπάνες του ίδιου του υπουργείου του έχουν περικοπεί δεόντως. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Άγριο κούρεμα στις δαπάνες του υπ.Υγείας για το 2018! Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός».

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο υπουργός Υγείας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ψαλιδιστούν περαιτέρω οι δαπάνες για εξετάσεις, φάρμακα και υπηρεσίες αλλά το τσεκούρωμα θα στηριχθεί σε ελέγχους με επιστημονικά κριτήρια.

Είπε χαρακτηριστικά: «Από δω και πέρα όμως , στη μεταμνημονιακή περίοδο , κρίσιμη προϋπόθεση για την επαρκή κάλυψη των νέων υγειονομικών και κοινωνικών αναγκών είναι η δημιουργία αυξημένου «δημοσιονομικού χώρου» για Δημόσια Υγεία και Κοινωνικό Κράτος.

Το ζητούμενο είναι , μέσα από τον επιστημονικά τεκμηριωμένο και αποτελεσματικό έλεγχο της ζήτησης εξετάσεων, φαρμάκων και υπηρεσιών, να διασφαλιστεί ότι η Υγεία θα είναι προνομιακός χώρος καθολικής και ισότιμης πρόσβασης σε ποιoτική και ανθρωποκεντρική φροντίδα, αλλά και ένας κρίσιμος δείκτης βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας».

Προς ώρας πάντως ακόμη και πολύτιμες για τους ασθενείς εξετάσεις κόβονται στα νοσοκομεία επειδή οι πιέσεις που ασκούνται για μείωση και συγκράτηση των προϋπολογισμών είναι ασφυκτικές. Δείτε ΕΔΩ έγγραφο φωτιά που αποκάλυψε το HealthReport.gr και δείχνει ακριβώς αυτό το κούρεμα: « Άγριο κούρεμα δαπανών στα νοσοκομεία με εντολή δανειστών! Κόβονται ιατρικές πράξεις! Έγγραφο φωτιά»

Άλλωστε στα νοσοκομεία αλλά και στον ΕΟΠΥΥ έχουν τεθεί αυστηροί κανόνες ώστε να μην ξεφεύγουν οι δαπάνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ηχηρό» χαστούκι δανειστών στον ΕΟΠΥΥ για τα χρέη! Σε εκνευρισμό το υπ. υγείας

Παίρνουν πίσω την αξιολόγηση των γιατρών του ΠΕΔΥ! Όλες οι λεπτομέρειες

Νέα οδηγία ΕΟΠΥΥ για τους γιατρούς: Δηλώστε το ωράριο για τους ασφαλισμένους! Στα κάγκελα ο κλάδος


Αν σου άρεσε κάνε