Έρχονται αλλαγές στα νοσοκομεία των νησιών! Τι προανήγγειλε ο Π.Πολάκης

ΥΓΕΙΑ Δημιουργία 09/10/17, 06:05

[ad_1]



Αλλαγές τόσο στα νοσοκομεία των μεγάλων νησιών όσο και στον τρόπο διακομιδών των ασθενών προς άλλες πόλεις, προανήγγειλε ο αν.υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.


Ειδικότερα ο Παύλος Πολάκης σε δηλώσεις του προανήγγειλε το σχέδιο της περίθαλψης που έχει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ένα σχέδιο το οποίο μπαίνει άμεσα σε εφαρμογή.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό το επόμενο διάστημα θα ενισχυθούν τα τέσσερα μεγάλα νοσοκομεία της Ρόδου, της Σύρου, της Μυτιλήνης και της Χίου.
Αντίστοιχες κινήσεις αναμένεται να γίνουν και σε άλλα μικρότερα νοσοκομεία, σύμφωνα με τον κ.Πολάκη, με ενίσχυση προσωπικού και νέο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Αυτά θα είναι της Κω, της Λέρου, της Καλύμνου, της Νάξου, της Λήμνου και της Σάμου. Τόσο τα μεγάλα νοσοκομεία όσο και τα μικρότερα θα συντονίζονται μεταξύ τους προκειμένου να καλύπτουν όσο το δυνατόν περισσότερα περιστατικά των νησιών.

Αλλαγές και στις μεταφορές ασθενών

Ταυτόχρονα αλλαγές αναμένονται και στο σύστημα των αεροδιακομιδών. Ο Π.Πολάκης προανήγγειλε τη δημιουργία νέας βάσης του ΕΚΑΒ στη Μυτιλήνη, που θα εξυπηρετεί το βόρειο Αιγαίο.

Να σημειωθεί ότι με το σύμπλεγμα τριών βάσεων του ΕΚΑΒ, στη Σύρο, τη Ρόδο και τη Μυτιλήνη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ευελπιστεί να καλύπτει όλο το Αιγαίο και τις ανάγκες για μεταφορά ασθενών σε μεγάλες πόλεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πεθαίνοντας στο Αιγαίο χωρίς γιατρό και ασθενοφόρο!

Δώρο ζωής 14 εκατ.ευρώ στο ΕΚΑΒ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος!

Από τα νησιά των Κυκλάδων για νοσηλεία στη Σύρο! Νέος σταθμός αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ


Αν σου άρεσε κάνε