Ιδρύονται κέντρα κατά του εθισμού σε αλκοόλ, τζόγο και ίντερνετ! Τι ανακοίνωσε ο υπ.Υγείας

ΥΓΕΙΑ Δημιουργία 09/10/17, 15:54

[ad_1]



Στη δημιουργία ειδικών Μονάδων για την καταπολέμηση της εξάρτησης του αλκοόλ αλλά και του τζόγου προχωρά άμεσα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.


Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στο 16ο Διεθνές Συνέδριο της ESBRA ( European Society for Biomedical Research on Alcoholism) στο Ηράκλειο, το Υπουργείο Υγείας προωθεί την αναδιοργάνωση του θεσμικού πλαισίου που αφορά συνολικά τις εξαρτήσεις, συμπεριλαμβανομένου του αλκοόλ.

Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει εκπόνηση ενιαίου εθνικού στρατηγικού σχεδίου πρόληψης και αντιμετώπισης τους.

Σχεδιάζονται σύμφωνα με τον κ.Ξανθό, με χρηματοδότηση από διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ, πολυδύναμα κέντρα αντιμετώπισης όλου του φάσματος των εξαρτήσεων ειδικά στην περιφέρεια, κινητές μονάδες για τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε μη αστικές περιοχές, νέες μονάδες σωματικής αποτοξίνωσης (από οπιούχα και αλκοόλ), μονάδες απεξάρτησης από το αλκοόλ και τις αναδυόμενες εξαρτήσεις (διαδίκτυο, τζόγος) και προγράμματα κοινωνικής επανένταξης εστιασμένα στις ανάγκες κάθε ομάδας του πληθυσμού-στόχου.

Ειδικά για το αλκοόλ όπως είπε ο υπουργός Υγείας: «σχεδιάζουμε τη συγκρότηση Μόνιμης Επιτροπής για την αντιμετώπιση της εξάρτησης από αυτό.

Κρίσιμο ρόλο επίσης μπορεί να διαδραματίσει η ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και η προτεραιότητα στην πρόληψη και στην παρέμβαση σε επίπεδο κοινότητας η εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας στη διαχείριση προβλημάτων που σχετίζονται με το αλκοόλ και η δικτύωση των δομών της ΠΦΥ με τις αντίστοιχες της Ψυχικής Υγείας και της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων».


Αν σου άρεσε κάνε