Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών: Τι πρέπει να κάνετε;

ΥΓΕΙΑ Δημιουργία 10/10/17, 07:25

[ad_1]



Το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών είναι μια νευρολογική διαταραχή, η οποία μπορεί να κάνει στην κυριολεξία κόλαση τις νύχτες των ασθενών.


Το σύνδρομο εξηγούν οι επιστήμονες της mayo clinic εμφανίζεται πιο συχνά σε όσους αντιμετωπίζουν διαταραχές στον ύπνο τους και σύμφωνα με επιδημιολογικές μελέτες ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού (7-8,5%) πάσχει από το σύνδρομο με το γυναικείο φύλο να υπερτερεί.

Συχνά οι πάσχοντες αναφέρουν ότι έχουν έντονη επιθυμία να κινήσουν τα πόδια τους, σύμπτωμα που κάθε άνθρωπος περιγράφει και διαφορετικά.

Το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών επισημαίνουν οι ειδικοί της mayo clinic μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, ακόμα και κατά τη διάρκεια της παιδικής.

Ένοχες αιτίες

Η κύρια αιτία που φουντώνει το σύνδρομο είναι οι επί μακρόν περίοδοι ακινησίας, όπως τα μακρινά ταξίδια αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις η αιτία του συνδρόμου παραμένει άγνωστη.

Άλλοι παράγοντες που ενοχοποιούνται είναι :

Χρόνιες ασθένειες, όπως νεφρική ανεπάρκεια, διαβήτης και περιφερική νευροπάθεια.

Ορισμένα φάρμακα όπως η λήψη αντικαταθλιπτικών, αντιισταμινικών και άλλα.

Εγκυμοσύνη. Μερικές γυναίκες βιώνουν για πρώτη φορά τα συμπτώματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ιδιαίτερα κατά το τελευταίο τρίμηνο.

Αντιμετωπίση

Δοκιμάστε ένα ζεστό μπάνιο και κάντε μασάζ στα πόδια σας για να χαλαρώσουν οι μύες.

Το στρες μπορεί να επιδεινώσει το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών, γι’ αυτό καλό είναι να χαλαρώνετε, ειδικά πριν πάτε για ύπνο.

Η κούραση τείνει να επιδεινώνει τα συμπτώματα. Συνιστάται από τους ειδικούς να ξεκουράζεστε και να κοιμάστε σε ένα δροσερό, ήσυχο και άνετο περιβάλλον.

Η τακτική άσκηση μπορεί να σας ανακουφίσει, αλλά μην το παρακάνετε για να μη φέρετε αντίθετα αποτελέσματα.


Αν σου άρεσε κάνε