Καρκίνος Οισοφάγου: Ποιες θεραπείες είναι αποτελεσματικές

ΥΓΕΙΑ Δημιουργία 12/10/17, 15:28

[ad_1]

Ο καρκίνος Οισοφάγου μπορεί να μην είναι τόσο συχνός όσο οι υπόλοιποι καρκίνοι αλλά υπάρχουν νέες θεραπείες οι οποίες αυξάνουν το προσδόκημο ζωής των ασθενών.

Οι κύριες επιλογές για τη θεραπεία του καρκίνου του οισοφάγου περιλαμβάνουν:

Χειρουργική Εξαίρεση

Ακτινοθεραπεία

Χημειοθεραπεία

Στοχευμένη θεραπεία

Ενδοσκοπικές θεραπείες

Ανάλογα με το στάδιο του καρκίνου και τη γενική κατάσταση της υγείας του ασθενούς, διαφορετικές επιλογές μπορεί να χρησιμοποιηθούν μόνες τους ή σε συνδυασμό.

Ακτινοθεραπεία

Η ακτινοθεραπεία συχνά συνδυάζεται με άλλες μορφές θεραπείας, όπως η χημειοθεραπεία (χημειο) και / ή χειρουργική επέμβαση, για τη θεραπεία του καρκίνου του οισοφάγου. Η ακτινοθεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί:

προεγχειρητικά με συνδυασμό χημειο-ακτινοθεραπείας σε εξαιρέσιμη νόσο

ριζική ακτινο-χημειοθεραπεία σε νόσο που εντοπίζεται στην αυχενική μοίρα του οισοφάγου

μετεγχειρητικά σε νόσο που διηθεί τον μυϊκό χιτώνα του οισοφάγου και πέραν αυτού, επί διηθημένων λεμφαδένων ή/και θετικών χειρουργικών ορίων.

ανακουφιστικά: σε προχωρημένη νόσο για ανακούφιση από την δυσκαταποσία, τον πόνο κλπ.

Υπάρχουν δυο κύριοι τύποι της θεραπείας με ακτινοβολία.

Eξωτερική Ακτινοθεραπεία

Αυτό το είδος της θεραπείας εστιάζει την ακτινοβολία έξω από το σώμα για τον καρκίνο του οισοφάγου. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται πιο συχνά στην αντιμετώπιση του καρκίνου του οισοφάγου, προτιμώντας εξελιγμένες μορφές της όπως IMRT-IGRT.

Βραχυθεραπεία

Για αυτόν τον τύπο της θεραπείας, με την βοήθεια ενδοσκοπίου που φτάνει έως το σημείο της νόσου για την τοποθέτηση ραδιενεργού υλικού πολύ κοντά στον καρκίνο. Η ακτινοβολία δρα σε μικρή απόσταση, χορηγώντας υψηλές δόσεις στον όγκο, αλλά έχει μικρή επίδραση στους κοντινούς φυσιολογικούς ιστούς. Η ραδιενεργός πηγή στη συνέχεια απομακρύνεται ένα σύντομο χρονικό διάστημα αργότερα.


Αν σου άρεσε κάνε