«Όχι» νοσηλευτών στις εφημερίες των ψυχιατρικών νοσοκομείων! Γιατί αντιδρούν

ΥΓΕΙΑ Δημιουργία 13/10/17, 08:34

[ad_1]



Την έντονη αντίδρασή τους εκφράζουν οι νοσηλευτές των ψυχιατρικών Μονάδων της χώρας στην απόφαση του υπουργείου Υγείας να θέσει σε καθεστώς εφημερίας όλες τις ψυχιατρικές μονάδες.


Ειδικότερα το το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων ΕΣΥ Ν.Αττικής, σχετικά με το αναφορικά με το νέο σύστημα εφημερίας των ψυχιατρικών κλινικών των γενικών και ειδικών νοσοκομείων της Αττικής επισημαίνει ότι ο κλάδος δε ρωτήθηκε ποτέ ώστε να εκφράσει την άποψή του για το θέμα, δεδομένου ότι οι νοσηλευτές ξέρουν όπως και οι γιατροί από πρώτο χέρι τι συμβαίνει μέσα στις ψυχιατρικές μονάδες.

Κατά τους νοσηλευτές, το νέο σύστημα δεν μπορεί να εφαρμοσθεί στις ήδη υπάρχουσες ελάχιστες αν όχι ανύπαρκτες δομές, στις οποίες το εξαντλημένο και ψυχικά καταρρακωμένο προσωπικό ξεπερνάει καθημερινά τον εαυτό του. Δείτε χαρακτηριστικά ΕΔΩ τι καλείται να αντιμετωπίσει το ελάχιστο νοσηλευτικό προσωπικό στα ψυχιατρικά νοσοκομεία: «Εικόνες σοκ στα ψυχιατρικά νοσοκομεία: Ασθενείς δένονται με ιμάντες! ΦΩΤΟ»

Γι αυτό και ο Σύλλογος Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων ΕΣΥ Ν.Αττικής, καλεί το Υπουργείο Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες του, για την επαρκή στελέχωση με προσωπικό όλων των Μονάδων Ψυχικής Υγείας, την ανάπτυξη των απαιτούμενων δομών, τόσο στην επαρχία, όσο και στα μεγάλα αστικά κέντρα, ώστε
επιτέλους, κάποια στιγμή «ο ασθενής να νοσηλεύεται στον τόπο κατοικίας του, λαμβάνοντας ποιοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας και να μη χρειάζεται να διασχίζει όλη την χώρα, προκειμένου να νοσηλευθεί σε ένα ράντζο, στο Δαφνί ή στο Δρομοκαΐτειο».

Οι νοσηλευτές των ψυχιατρικών μονάδων θεωρούν ότι το νέο σύστημα εφημερίας δε θα προσφέρει ουσιαστικά τίποτε στις υπηρεσίες που παρέχονται σήμερα αφού τα προβλήματα στις Μονάδες είναι χρόνια και θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται η αποκατάσταση του επιδόματος ευθύνης για τους Νοσηλευτές! Τι αποφάνθηκε το ΣτΕ

Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για επικουρικούς γιατρούς και νοσηλευτές! Ποιοι ευνοούνται

Αλλαγές για τους νοσηλευτές δια χειρός Πολάκη! Τι αλλάζει σε άδειες και εκπαίδευση


Αν σου άρεσε κάνε