Άγριος «πόλεμος» στο υπουργείο Υγείας με πρώην πρόεδρο μεγάλου φορέα Υγείας και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ! Καταγγελίες για συγκάλυψη παρανομιών

ΥΓΕΙΑ UPD 11:49 Δημιουργία 15/10/17, 23:16

[ad_1]

Πάταγο στο πολιτικό σκηνικό προκαλούν καταγγελίες του πρώην Προέδρου του ΕΚΑΠΤΥ, του φορέα που πιστοποιεί τα ιατροτεχνολικά προϊόντα, Χάρη Παπαδάκη, περί συγκάλυψης σκανδάλου στον φορέα.

Ένας νέος πονοκέφαλος για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας προέκυψε αίφνης. Το όνομα αυτού Χάρης Παπαδάκης, μέχρι πρόσφατα πρόεδρος του ΕΚΑΠΤΥ του Εθνικού Κέντρου Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία και πρώην σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Ο Χάρης Παπαδάκης, που είναι κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αποκάλυψε με πληρωμένες καταχωρήσεις στον Τύπο ότι έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά της προέδρου του ΕΟΦ Κατερίνας Αντωνίου και του ιδίου του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, τους οποίους κατηγορεί για προσπάθεια συγκάλυψης έκνομων ενεργειών στον ΕΚΑΠΤΥ, στο χρονικό διάστημα πριν από το 2015.

Ο κ.Παπαδάκης είναι η δεύτερη φορά που δημοσιοποιεί το συγκεκριμένο θέμα καθώς πριν από περίπου έναν μήνα είχε προβεί σε αντίστοιχες πληρωμένες καταχωρήσεις στις εφημερίδες, με τις οποίες κατηγορούσε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για συγκάλυψη σοβαρών παρανομιών στο ΕΚΑΠΤΥ.

Η πρώτη επιστολή –καταγγελία του κ.Παπαδάκη είχε δημοσιευθεί και στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΚΑΠΤΥ αλλά εξαφανίστηκε λίγο αργότερα…
Δείτε παρακάτω την εξαφανισμένη επιστολή που είχε δημοσιευτεί στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΚΑΠΤΥ.

Το θέμα έχει προκαλέσει τριγμούς στην κυβερνώσα παράταξη καθώς όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr, έχει ξεσπάσει μεγάλος καβγάς μεταξύ όσων υποστηρίζουν τον Χάρη Παπαδάκη και όσων τον μέμφονται. Από την άλλη επιχειρείται να αποσιωπηθεί η υπόθεση και να μη δοθεί μεγάλη διάσταση και πληγεί το προφίλ της κυβέρνησης.

Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ο υπουργός Υγείας αλλά και η πρόεδρος του ΕΟΦ προτίθενται μάλιστα να αναζητήσουν την πηγή των χρημάτων που δόθηκαν για τις πληρωμένες καταχωρήσεις στον Τύπο καθώς υπάρχει υποψία ότι αξιοποιήθηκαν κονδύλια του ΕΚΑΠΤΥ. Δείτε ΕΔΩ όλα τα μέλη του ΕΚΑΠΤΥ αλλά και τον αρχικό διορισμό του Χάρη Παπαδάκη: Νέο προεδρείο στο ΕΚΑΠΤΥ! Ποιοι θα εγκρίνουν την ιατρική τεχνολογία στα νοσοκομεία”

Ειδικότερα ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΑΠΤΥ και σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού καταγγέλλει τον Ανδρέα Ξανθό ότι αποσιώπησε σκοπίμως μαζί με την πρόεδρο του ΕΟΦ Κατερίνα Αντωνίου, παράνομες ενέργειες που είχαν γίνει στο παρελθόν.

Έγραφε χαρακτηριστικά στις καταχωρήσεις που δημοσιοποιήθηκαν στον Τύπο: «Σας είχα προειδοποιήσει ότι πιέζομαι να δεχτώ εγώ να συνεργήσω στην αποσιώπηση της κατάχρησης πόρων του υπουργείου Εξωτερικών, της έγκρισης και διαχείρισης επιδοτήσεων προσχηματικών προγραμμάτων από το ΕΣΠΑ, της απώλειας πόρων του ίδιου του φορέα εξαιτίας κακοδιαχείρισης, της έκδοσης Πλαστών και παραποιημένων πιστοποιητικών προς Τούρκικες εταιρείες, της έκδοσης δεκάδων ατεκμηρίωτων και πλαστών γνωμοδοτήσεων για τιμές ιατροτεχνολογικών προϊόντων προς την ΕΠΥ και τον ΕΟΠΥΥ, που ο πλειοψηφών μέτοχος ΕΟΦ κατά τη Γενική Συνέλευση του 2015 προσπάθησε να συγκαλύψει… Ασκήθηκε τόση βία επάνω μου που ούτε από εχθρό θα ανέμενα.

Και όχι μόνον επάνω μου. Η πρώτη αυτή απόρριψη πιστοποιητικού ασέλγησε και βίασε την προσπάθεια της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Άνοιξε διάπλατα την κερκόπορτα των διαπλεκόμενων συμφερόντων…».

Απομάκρυνση και με ΦΕΚ

Τις ημέρες πάντως που ο κ.Παπαδάκης έκανε αυτές τις καταγγελίες, είδε το όνομά του σε ΦΕΚ όχι βέβαια για καλό σκοπό αλλά λόγω της απομάκρυνσής του από τη θέση του προέδρου του ΕΚΑΠΤΥ.

Εκτός των άλλων στην πρώτη επιστολή του είχε καταγγείλει: «Όμως, από τον Απρίλιο του 2106 που ανέλαβα την διοίκηση του φορέα έκανα γνωστό, τόσο στον πλειψηφούντα μέτοχο, τον ΕΟΦ, όσο και στον Υπουργό Υγείας, αφού τόσο το ΕΚΑΠΤΥ ΑΕ όσο και βασικός μέτοχος του (ΕΟΦ) βρίσκεται υπό την εποπτεία του, ότι:

η περιουσία του ΕΚΑΠΤΥ ΑΕ έχει συληθεί από την προηγούμενη διοίκηση του, και απαιτείται άμεσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την αποκατάσταση της νομιμότητας, ήτοι την τήρηση του άρθρου 9α του εκτελεστικού κανονισμού

το προσωπικό του ΕΚΑΠΤΥ ΑΕ δεν επαρκεί για την απρόσκοπτη λειτουργία του, ήτοι την τήρηση του άρθρου 15β του Εκτελεστικού κανονισμού, και ότι απαιτείται ειδικός νομοθετικός χειρισμός για τον εμπλουτισμό του, αφού απαιτούνται άκρως εξειδικευμένα επιστημονικά προσόντα, τα οποία υποστηρίζονται από τους εξωτερικούς συνεργάτες που έχει ήδη εκπαιδεύσει το ΕΚΑΠΤΥ ΑΕ και συγκροτούν την αναντικατάστατη υπεραξία του κεφαλαίου του.

Η απάντηση του πλειοψηφούντος Μετόχου, του ΕΟΦ μέσω της προέδρου του, ήταν ότι πρέπει να λειτουργήσω όπως ακριβώς οι προηγούμενοι, να αποδεχτώ δήθεν χρηματοδότηση του φορέα από ‘fake’ (απομίμηση-απάτη-ψεύτικη) χρηματοδοτήσεις, και να απασχολώ το απαιτούμενο προσωπικό με μεθόδους που δεν συνάδουν με την κείμενη νομοθεσία αλλά και με τις απαιτήσεις του Εκτελεστικού Κανονισμού της ΕΕ.»


Αν σου άρεσε κάνε