Τι είναι και γιατί το προτιμούν οι άνδρες;

ΥΓΕΙΑ Δημιουργία 17/10/17, 05:42

[ad_1]



Θραύση κάνει μια νέα τάση στο σεξ που ονομάζεται casual sex.


To casual sex είναι το σεξ χωρίς δεσμεύσεις και υποχρεώσεις και έχει φανατικούς οπαδούς περισσότερους άνδρες παρά γυναίκες.

Σύμφωνα με την Cordelia Fine, ψυχολόγο του πανεπιστημίου της Μελβούρνης το casual σεξ σχετίζεται άμεσα με τo one night stand, καθώς πρόκειται και για σεξουαλική επαφή έξω από τα όρια μιας τυπικής και συναισθηματικής σχέσης.

Ωστόσο όπως και για το σεξ της μιας βραδιάς έτσι και για το casual sex οι απόψεις διίστανται καθώς άλλοι υποστηρίζουν ότι το περιστασιακό σεξ και τα one night stands είναι από τα highlights της σεξουαλικής ζωής και άλλοι ότι το καλό σεξ γίνεται μέσα σε μια σταθερή σχέση.

Γιατί το προτιμούν οι άνδρες;

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ειδικός, οι άνδρες το προτιμούν όχι λόγω τεστοστερόνης αλλά εξαιτίας του τρόπου που μεγαλώνουν.

Από μια έρευνα, για παράδειγμα, που πραγματοποιήθηκε από την ίδια σε πανεπιστήμιο, έδειξε ότι οι περισσότεροι άντρες προτιμούσαν, μετά από μια έξοδο, να καταλήξουν στο κρεβάτι με μία άγνωστη, παρά με κάποια φίλη ή γνωστή τους.

«Ουσιαστικά, αυτό που αποδεικνύει η εν λόγω μελέτη είναι ότι οι άντρες ρισκάρουν πιο πολύ από τις γυναίκες σε όλες τις πτυχές της ζωής τους, προσωπικές και επαγγελματικές. Συγκεκριμένα στο σεξ, το γυναικείο φύλο τείνει να μη ρισκάρει να βρεθεί με ένα ξένο άντρα στο κρεβάτι, καθώς φοβάται το ενδεχόμενο ενός βιασμού, μιας ληστείας, ακόμη και μιας δολοφονίας».


Αν σου άρεσε κάνε