Επίσχεση την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου! Απλήρωτοι από τον Μάρτιο

ΥΓΕΙΑ Δημιουργία 17/10/17, 12:44

[ad_1]

Ο κλάδος παραμένει απλήρωτος από τον περασμένο Μάρτιο παρά τις δεσμεύσεις του Πρόεδρου του ΕΟΠΥΥ ότι το φαινόμενο των καθυστερήσεων στις πληρωμές θα εξοβελιστεί.

Όπως σημειώνει η πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ Άννα Μαστοράκου: «Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας και τις σχετικές κινητοποιήσεις μας για το ακανθώδες ζήτημα της έγκαιρης πληρωμής των αμοιβών των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ, ο οργανισμός διαμέσου του Προέδρου του παρέχει συνεχείς υποσχέσεις για την εξάλειψη του νοσηρού αυτού φαινομένου, οι οποίες όμως ουδέποτε τηρούνται». Διαβάστε ΕΔΩ από πότε διαμαρτύρονται οι γιατροί για τις δεσμεύσεις που δεν υλοποιούνται ποτέ: “Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Πληρωμές μόνο στα…χαρτιά από τον Οργανισμό! Στον αέρα λόγω των χρεών”

Είναι ενδεικτικό ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ είναι απλήρωτοι για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάϊο και Ιούνιο του 2017 και οι οφειλές ι έχουν προ πολλού καταστεί ληξιπρόθεσμες, σύμφωνα με την σύμβαση τους.

Επίσης όπως σημειώνει η Πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: «ενώ παρατάθηκε η εξόφληση των παλαιότερων ληξιπρόθεσμων οφειλών (από το 2010) μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018, η διαδικασία εκκαθάρισης τους, ενώ αποτελεί υποχρέωσή του εκ του νόμου και υπηρεσιακό του καθήκον, ακόμη παραμένει στα αζήτητα!»

Σκληρές αιχμές στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δια μέσου της Ένωσής τους εξακοντίζουν κατηγορίες εναντίον του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη καθώς όπως λένε ενώ δεν πληρώνει, έχει παρ’ αυτά νέες απαιτήσεις από τον κλάδο.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης

«Οι καθυστερήσεις αυτές καθίστανται ακόμα πιο επαχθείς για τους ιατρούς την παρούσα χρονική στιγμή, κατά την οποία ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ εγείρει συνεχώς, μονομερώς, χωρίς καμία διαβούλευση και χωρίς νόμιμο δικαίωμα, νέες απαιτήσεις από τους ιατρούς, χωρίς από την μεριά του να τιμά ταυτόχρονα τη μία και μοναδική (αλλά και αυτονόητη) υποχρέωσή σας να πληρώνει για όσα απαιτεί.

Ο ορισμός χρονικού ορίου της ιατρικής επίσκεψης/εξέτασης στα 15’ με εντελώς αυθαίρετα κριτήρια και ουρανοκατέβατους κανόνες «ορθής ιατρικής πρακτικής» που εμπνεύστηκε ένας στατιστικολόγος, είναι το ελάχιστο παράδειγμα του παραλογισμού των αποφάσεων του ΕΟΠΥΥ» αναφέρουν οι γιατροί.

Γι αυτό και ο κλάδος πραγματοποιεί προειδοποιητική επίσχεση εργασίας την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017.

Την ημέρα αυτή οι ιατροί/μέλη της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ θα απέχουν από την διενέργεια ιατρικών πράξεων και εξετάσεων στους ασφαλισμένους μέσω ΕΟΠΥΥ σε ένδειξη διαμαρτυρίας, απαιτώντας την ανταπόκριση του ΕΟΠΥΥ στα φλέγοντα αναφερθέντα θέματα.


Αν σου άρεσε κάνε