Μαύρη Παρασκευή για τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

ΥΓΕΙΑ Δημιουργία 20/10/17, 06:50

[ad_1]



Μαύρα μαντάτα ήρθαν ξαφνικά για τον ΕΟΠΥΥ. Τι έκανε ο Πρόεδρος του Οργανισμού μετά την αποκάλυψη ότι ο οργανισμός γίνεται σχεδόν…τμήμα του πουργείου Υγείας.


Κίνηση Ματ, σε πολιτικό επίπεδο τουλάχιστον, απεδείχθη τελικώς η απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού να περιορίσει δραστικά τις αρμοδιότητες του ΕΟΠΥΥ και να αναλάβει υπό τον απόλυτο έλεγχο του τη λειτουργία του Οργανισμού.

Οι πάντες αιφνιδιάστηκαν, αφού σχεδόν κανείς δεν περίμενε με προεδρικό διάταγμα να περάσουν οι σημαντικότερες αρμοδιότητες του ΕΟΠΥΥ στο υπουργείο Υγείας. Διαβάστε εδώ την αποκάλυψη που έκανε το HealthReport.gr: «Αποκλειστικό: Τέλος ο αυτόνομος ΕΟΠΥΥ! Όλες οι αρμοδιότητες στο υπ.Υγείας»

Για τα σχέδια του υπουργού Υγείας δεν είχε ενημερωθεί ούτε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης, ο οποίος πλέον με την εφαρμογή των αλλαγών θα περιορίζεται σε απλές εισηγήσεις προς τον υπουργό.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης

Η είδηση της απαξίωσης του ΕΟΠΥΥ έφθασε στο γραφείο του προέδρου Σωτήρη Μπερσίμη -λένε έγκυρες πηγές του HealthReport.gr -εφόσον είχε δημοσιευτεί ήδη το Προεδρικό Διάταγμα σε ΦΕΚ.

Όσοι μάλιστα είδαν εκείνη την ώρα τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ – έλεγαν στο HealthReport.gr– ότι ήταν σοκαρισμένος αφού πλέον ο ρόλος του καθίσταται μάλλον…διακοσμητικός.

Σήκωσε το τηλέφωνο– ισχυρίζονται στο HealthReport.gr όσοι τον είδαν- και κάλεσε τον Παύλο Πολάκη ο οποίος όμως επίσης δεν γνώριζε πολλά και ήταν μάλλον έξαλλος.

Σε απόλυτη αμηχανία βρέθηκαν όμως και τα μέλη του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ τα οποία πλέον δε θα έχουν επί της ουσίας ψήφο για τις όποιες αλλαγές σε παροχές και υπηρεσίες, καθώς όλα θα περνούν από τον υπουργό Υγείας.
Πληροφορίες που θέλουν τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να οδεύει προς παραίτηση, προς ώρας δεν έχουν διασταυρωθεί…

Μ.Γλένη


Αν σου άρεσε κάνε