Οι κίνδυνοι που δεν γνωρίζετε

ΥΓΕΙΑ Δημιουργία 23/10/17, 05:30

[ad_1]



Μπορεί να έχει γίνει μόδα κυρίως μετά το γάμο για το φωτογραφικό άλμπουμ των νεονύμφων αλλά το στοματικό σεξ κρύβει κινδύνους για την υγεία.


Σύμφωνα με την Βρετανική Ένωση για τη Σεξουαλική Υγεία και τον HIV, άνδρες και γυναίκες δεν συνειδητοποιούν ότι τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα δεν αφορούν μόνο σε αυτήν καθαυτήν την πράξη του σεξ, αλλά και στο στοματικό.

Νέα μελέτη που είδε το φως της δημοσιότητας απέδειξε ότι οι άνδρες που καπνίζουν και είχαν πέντε ή παραπάνω συντρόφους με τους οποίους έκαναν και στοματικό σεξ, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του στόματος και του λαιμού λόγω της έκθεσής τους στον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV),

Η ίδια έρευνα έδειξε ότι ο κίνδυνος είναι μικρότερος για τις γυναίκες, για τους μη καπνιστές και για όσους είχαν λιγότερους από πέντε συντρόφους με τους οποίους έκαναν στοματικό σεξ στη διάρκεια της ζωής τους.

Βάση επιστημονικών στοιχείων ο HPV, που μεταδίδεται κυρίως μέσω του στοματικού σεξ, προκαλεί περίπου το 70% των καρκίνων του στόματος και του λαιμού, συνήθως στη βάση της γλώσσας, στο πίσω μέρος του λαιμού και στις αμυγδαλές. Πάνω από το 80% των περιστατικών αφορούν άνδρες. Υπάρχουν περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη HPV, αλλά μόνο λίγα είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο (επίσης της μήτρας, του πρωκτού και του πέους). Οι περισσότεροι καρκίνοι του λαιμού (άνω του 90%) προκαλούνται από τον HPV 16.

Χλαμύδια

Τα χλαμύδια μπορούν να εισβάλλουν κατά τη στοματογεννητική επαφή και να εμφανιστούν 1-3 εβδομάδες μετά τη μόλυνση. Εκδηλώνονται στο στόμα ή το λαιμό

Η ύπαρξη στη στοματική κοιλότητα πληγών, ελκών και περιοδοντικών νόσων, αποτελεί σοβαρό προδιαθεσικό παράγοντα για να μεταδοθεί μια ασθένεια με τη στοματογεννητική επαφή. Ηλικιακά ο κίνδυνος είναι ο ίδιος ανεξαιρέτως, σε όλες τις σεξουαλικά ενεργές ηλικιακές ομάδες, που θα εκτεθούν στη νόσο.


Αν σου άρεσε κάνε