Νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τους πολίτες μετά τα μνημόνια! Τι είπε για φορολογία και Υγεία

ΥΓΕΙΑ Δημιουργία 26/10/17, 06:06

[ad_1]



Νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τους πολίτες απαιτείται μετά τα μνημόνια κατά τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.


Το «κοινωνικό συμβόλαιο» του Ελβετού φιλοσόφου Ζαν-Ζακ Ρουσσώ, που χρησιμοποίησε βέβαια για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε πολιτική του ομιλία ο Ανδρέας Παπανδρέου, φαίνεται ότι «ζήλεψε» ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Ο κ.Ξανθός μιλώντας στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου, μίλησε εκτενώς για τις υπηρεσίες υγείας που θα παρέχονται και μετά τα μνημόνια, υποστηρίζοντας ότι πλέον οι παροχές αλλά και εισφορές θα πρέπει να τεθούν σε νέες βάσεις.

«Αυτό που χρειαζόμαστε στη μετά το μνημόνιο περίοδο είναι ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με βάση το οποίο οι πολίτες θα συμβάλλουν ανάλογα με τις δυνατότητες τους στην επάρκεια των φορολογικών εσόδων με αντάλλαγμα υψηλού επιπέδου δημόσιες υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής φροντίδας» τόνισε.

Κατά τον υπουργό Υγείας πάντως ο τομέας της Υγείας ανταποδίδει σήμερα στους πολίτες τα φορολογικά και ασφαλιστικά βάρη που πληρώνουν καθώς όπως σημείωσε: «Η Υγεία είναι ένας χώρος που υλοποιούνται με συνέπεια οι βασικές πολιτικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης ( καθολική κάλυψη, προτεραιότητα στο ΕΣΥ, στροφή στην ΠΦΥ, «ηθικοποίηση») και εξασφαλίζεται η κοινωνική ανταποδοτικότητα των αυξημένων φορολογικών βαρών και ασφαλιστικών εισφορών».

Κατά τα άλλα αξιοσημείωτο είναι πως κατά την ανάλυση των σχεδίων της κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας, ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός επανέλαβε για άλλη μία φορά πως μέσα στους στόχους είναι η διεύρυνση του Δημόσιου χώρου και η προτεραιότητα στη δημόσια περίθαλψη, γυρίζοντας βέβαια την πλάτη στους χιλιάδες εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα της υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκινούν τα αναδρομικά κουρέματα στους μισθούς των νοσοκομειακών γιατρών! Πόσα θα χάσουν

Σε συναγερμό οι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ για την υποβάθμιση του Οργανισμού! Τι σχεδιάζουν

Ανακοινώσεις της τελευταίας στιγμής για να σωθεί η τιμή του ΕΟΠΥΥ! Τι υποστηρίζει το υπ. Υγείας

Τι σημαίνει η κατάργηση της αυτονομίας του ΕΟΠΥΥ! Προς κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι


Αν σου άρεσε κάνε