Νέες συμβάσεις για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ το 2018! Όλες οι πληροφορίες

ΥΓΕΙΑ Δημιουργία 26/10/17, 06:25

[ad_1]

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν πως παρότι ένα σχέδιο για νέες συμβάσεις είναι ήδη έτοιμο, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας πιθανότατα θα περιμένει να διαπιστώσει τι θα γίνει με τις νέες Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), πριν ανακοινώσει στους ιδιώτες γιατρούς τις αποφάσεις τους.

Οι ίδιες υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο HealthReport.gr πως θα πρέπει να διερευνηθεί πρώτο το ζήτημα της στελέχωσης όλων των ΤΟΜΥ, ώστε να εξακριβωθούν τα κενά που θα προκύψουν και αυτά να καλυφθούν από ιδιώτες γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

Τα μαντάτα πάντως δεν είναι και πολύ καλά για τους ιδιώτες γιατρούς του ΕΟΠΥΥ καθώς όπως ήδη έχει προαναγγελθεί, οι συμβάσεις θα είναι μεν περισσότερες θα αφορούν περί τους 7000 ιδιώτες γιατρούς, όμως οι αμοιβές θα είναι κατά πολύ κουρεμένες.

Το νέο σενάριο μάλιστα που περιγράφει πάγια αντιμισθία με μεγάλο όμως αριθμό ασθενών και σε συγκεκριμένο και διευρυμένο ωράριο, δεν αναφέρει πάνω από 1400 ευρώ το μήνα. Στο ποσό αυτό θα πρέπει να σκεφτεί κανείς τις καθυστερήσεις που έχουν στις πληρωμές οι γιατροί, τις υποχρεωτικές εκπτώσεις και επιστροφές αλλά και τις μεγάλες φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές τους.

Στο μεταξύ όμως θα ξεκινήσει σιγά σιγά σε λίγο καιρό η διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των γιατρών. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Ξεκινούν οι συζητήσεις για τις νέες συμβάσεις γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ! Όλα τα σενάρια»

Άλλωστε οι συζητήσεις αναμένεται να διαρκέσουν αρκετό καιρό μέχρι να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές, ενώ ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές για το θέμα με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε συναγερμό οι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ για την υποβάθμιση του Οργανισμού! Τι σχεδιάζουν

Ανακοινώσεις της τελευταίας στιγμής για να σωθεί η τιμή του ΕΟΠΥΥ! Τι υποστηρίζει το υπ. Υγείας

Τι σημαίνει η κατάργηση της αυτονομίας του ΕΟΠΥΥ! Προς κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

Αποκλειστικό: Τέλος ο αυτόνομος ΕΟΠΥΥ! Όλες οι αρμοδιότητες στο υπ.Υγείας


Αν σου άρεσε κάνε