Τι να φάτε για να το ξεπεράσετε

ΥΓΕΙΑ Δημιουργία 27/10/17, 05:18

[ad_1]

Εκτός από την όποια φαρμακευτική αγωγή που θα σας συνταγογραφήσει ο γιατρός σας για να ξεπεράσετε τα βασανιστικά συμπτώματα του κρυολογήματος η διατροφή παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στη γρήγορη ανάρρωση από το κρυολόγημα!

Σύμφωνα με την δρ Ilyse Schapiro, ειδική διατροφολόγο ορισμένες τροφές έχουν την ιδιότητα να επισπεύδουν την γρήγορη ανάρρωση από ένα κρυολόγημα.

Δείτε τι πρέπει να καταναλώνετε!

Πολλά υγρά

Τα πολλά υγρά κρατούν τον οργανισμό ενυδατωμένο ώστε να καταπολεμήσει την οποιαδήποτε ασθένεια. Για να το επιτυχετε αυτό πίνετε πολύ νερό ή και ροφήματα τσαγιού τα οποία θα αποσυμφορήσουν την μύτη.

Ζεστές σούπες

Ειδικά η κοτόσουπα έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και θα ενισχύσει την άμυνα του οργανισμού σας. Σε έρευνα του 2000 διαπιστώθηκε ότι όλα τα συστατικά που υπάρχουν στην κοτόσουπα και στο κοτόπουλο ξεχωριστά έχουν ανασταλτική δραστικότητα.

Φυσικοί χυμοί

Ασπίδα κατά του κρυολογήματος αποτελεί η βιταμίνη C. Για αυτό πιείτε χυμούς που να μην περιέχουν ζάχαρη καθώς αυτή θα εμποδίσει τα λευκά αιμοσφαίρια στο αίμα σας να καταπολεμήσουν την λοίμωξη. εσπεριδοειδή.

Ναι στην πρωτεΐνη

Ακόμα και αν δεν έχετε όρεξη δεν πρέπει να αμελείτε να παίρνετε πρωτεΐνη στην διατροφή σας. Το ψάρι, το κοτόπουλο και η γαλοπούλα μπορούν να σας βοηθήσουν στην αύξηση της παραγωγής λευκών αιμοσφαιρίων που καταπολεμούν την λοίμωξη στο εσωτερικό του οργανισμού.

Πιπερόριζα

Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορείτε εύκολα να την προσθέσετε στις σούπες σας.

Σκόρδο

Περιέχει αλλικίνη, μια ουσία που έχει αποδειχτεί ότι λειτουργεί ως αντιβιοτικό και έχει αντιμυκητιασικές ιδιότητες. Όπως και την πιπερόριζα, μπορείτε εύκολα να το προσθέσετε στα γεύματά σας.

Όχι στο αλκοόλ

Η κατανάλωση αλκοόλ εμποδίζει το ανοσοποιητικό να καταπολεμήσει την ασθένεια. Επίσης, είναι γνωστό ότι προκαλεί αφυδάτωση, πράγμα το οποίο πρέπει να αποφεύγεται.


Αν σου άρεσε κάνε