«Σελίδα του Πολίτη» για όλους τους ασφαλισμένους μέσα στο 2018! Τι αλλάζει»

ΥΓΕΙΑ Δημιουργία 27/10/17, 05:48

[ad_1]

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr η ΗΔΙΚΑ σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας ετοιμάζουν πυρετωδώς όλα τα δεδομένα που θα περιλαμβάνει η σελίδα του πολίτη αλλά και ο ιατρικός φάκελος του ασθενούς, ώστε το νέο αυτό εγχείρημα να τεθεί σε ισχύ την νέα χρονιά.

Εξάλλου πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Υγείας είναι μαζί με την λειτουργία των ΤΟΜΥ ο κάθε ασφαλισμένος να έχει στη διάθεσή του μια δική του σελίδα με πρόσβαση σε προσωπικά ιατρικά και φαρμακευτικά δεδομένα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Ηλεκτρονικός φάκελος υγείας για όλους τους ασφαλισμένους μέσα στο 2017! Τι αλλάζει»

Τι θα περιλαμβάνει

Συγκεκριμένα κάθε ασφαλισμένος θα έχει πρόσβαση στον δικό του ιατρικό φάκελο που θα περιέχεται στη «σελίδα του Πολίτη».

Με κωδικό που θα του αποστέλλεται θα μπορεί να βλέπει τον ιατρικό του φάκελο με όλα τα δεδομένα του.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο ίδιος ο ασφαλισμένος θα ορίζει ποιος έχει πρόσβαση και ποιος όχι στον δικό του ιατρικό φάκελο. Θα μπορεί να βλέπει ποιος μπήκε στο σύστημα και διάβασε το φάκελό του, ενώ ο ίδιος θα είναι που θα ορίζει τον τρόπο ειδοποίησης του είτε μέσω μηνύματος στο κινητό είτε μέσω mail κλπ.

Για τους εξοικειωμένους χρήστες θα υπάρχουν και ειδικές εφαρμογές για smart phone, ενώ για τους ηλικιωμένους που δυσκολεύονται στη χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών, είτε θα είναι ελεύθερο το σύστημα, είτε θα υπάρχει δυνατότητα να τους δίνεται ένας κωδικός όπως το pin, προκειμένου και εκείνοι να έχουν πρόσβαση.

Τι θα «βλέπουν» οι γιατροί

Ακόμη και ο προσωπικός γιατρός του ασφαλισμένου όμως – σύμφωνα με το ρεπορτάζ του HealthReport.gr – για να μπορεί να καταχωρήσει μια πληροφορία ή ένα ραντεβού στη σελίδα του πολίτη για τον ασθενή του, θα πρέπει να λαμβάνει την έγκριση του ασφαλισμένου.

Στόχος είναι να μην χρεώνονται ραντεβού που δεν έγιναν ή υπηρεσίες που δεν έχουν δοθεί. Αντίστοιχα θα ισχύει και για τα φάρμακα όταν θα εκτελούνται οι συνταγές στα φαρμακεία. Έτσι για να γίνει καταχώρηση μιας πληροφορίας είτε μιας συνταγής είτε ενός ραντεβού, ο ασφαλισμένος θα πρέπει να δίνει τον κωδικό του ώστε τα νέα δεδομένα να ενσωματώνονται στη σελίδα του πολίτη και στον ιατρικό του φάκελο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι σημαίνει η κατάργηση της αυτονομίας του ΕΟΠΥΥ! Προς κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

Έκτακτη συνάντηση Προέδρου ΕΟΠΥΥ με τον υπ.Υγείας για την αιφνίδια διάλυση του ΕΟΠΥΥ! Όλες οι πληροφορίες

Στ.Βαρδαρός στο HealthReport.gr: «Δεν αλλάζει κάτι στον τρόπο λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ»! Τι υποστηρίζει για το Προεδρικό Διάταγμα


Αν σου άρεσε κάνε