Ολοκληρώνονται τα παζάρια για τις εκπτώσεις στα φάρμακα της Σκλήρυνσης! Όλες οι λεπτομέρειες

ΥΓΕΙΑ Δημιουργία 30/10/17, 06:15

[ad_1]

Στην τελική φάση είναι πλέον οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ειδικής επιτροπής που συστήθηκε στον ΕΟΠΥΥ και των φαρμακευτικών εταιρειών που διαθέτουν φάρμακα για τη Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr ήδη έχει ζητηθεί από τις φαρμακευτικές εταιρείες να προτείνουν τις τελικές τους εκπτώσεις ώστε η επιτροπή να τις αποδεχθεί ή όχι και να ολοκληρωθεί σιγά σιγά η διαδικασία.

Πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν ότι ο αρχικός φόβος πως δε θα συμπεριληφθούν όλα τα φάρμακα για τη Σκλήρυνση στη λίστα με τα αποζημιούμενα του ΕΟΠΥΥ λόγω υψηλής τιμής, έχει εκλείψει.
Παρότι επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, η εντολή που έχει δοθεί από το υπουργείο Υγείας είναι να μη στερηθεί κανένας ασθενής το φάρμακό του ειδικά εάν το λαμβάνει ήδη.

Άλλωστε και οι Σύλλογοι ασθενών που ήταν ανήσυχοι για το ενδεχόμενο να βγει από την λίστα με τα αποζημιούμενα φάρμακα κάποιο από τα σκευάσματα που ήδη κυκλοφορούν στη χώρα μας, είχαν διαμαρτυρηθεί στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Πάντως η επιτροπή θα κληθεί να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για τις τιμές των φαρμάκων για τη Σκλήρυνση αλλά και για συνολικά 22 ακριβά φάρμακα, καθώς υπάρχει σχετική δέσμευση της χώρα μας προς τους δανειστές, ώστε να μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Παζάρια «εξπρές» για μειώσεις στις τιμές 22 φαρμάκων μέχρι τέλος του έτους! Όλο το παρασκήνιο»

Να σημειωθεί πως όσα φάρμακα μπαίνουν στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης και μειώνεται η τιμή τους, δε χρειάζεται να εισαχθούν με την επιπλέον υποχρεωτική έκπτωση 25% όπως όλα τα υπόλοιπα νέα σκευάσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτοιμη η επιτροπή για τον φορέα που θα αξιολογεί και θα εγκρίνει τα νέα φάρμακα! Όλες οι πληροφορίες

Δύο χρόνια «παγωμένοι» οι διαγωνισμοί για φάρμακα στα νοσοκομεία! Όλες οι πληροφορίες

Αιφνίδιο χαράτσι 25% σε νέα φάρμακα με έκτακτη τροπολογία! Νέος κίνδυνος απόσυρσης 23 φαρμάκων

Ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες κατά ΕΟΠΥΥ για τις αλλαγές στα φάρμακα! Αιχμές για εξυπηρέτηση συμφερόντων


Αν σου άρεσε κάνε