Ο ΕΟΠΥΥ "σκοτώνει" και τους διαβητικούς! Από την τσέπη τους τα αναλώσιμα

ΥΓΕΙΑ Δημιουργία 01/11/17, 16:09

[ad_1]



Στο πυρ το εξώτερον στέλνει ο ΕΟΠΥΥ τα άτομα με διαβήτη στην Ελλάδα σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη.


Όπως σημειώνει η Ομοσπονδία, ο ΕΟΠΥΥ πριν να εκδώσει το απαιτούμενο τροποποιητικό ΦΕΚ και να εντάξει αναλώσιμα υγειονομικά υλικά του Διαβήτη στο ΦΕΚ Β’ 3491/5.10.2017, στο οποίο δεν περιλαμβάνονται, ενεργοποίησε σήμερα, την 1η Νοεμβρίου το e-DAPY!

Με την ενέργεια αυτή – σύμφωνα με τους ασθενείς- απαγορεύει την πρόσβαση ανθρώπων με σακχαρώδη διαβήτη, των οποίων το ποσοστό ανέρχεται στο 15%, στα αναλώσιμα υλικά, τα οποία χρησιμοποιούν κατόπιν ιατρικής σύστασης και για πολλά εξ αυτών έχουν και την έγκριση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου (ΑΥΣ).

Πως επιβαρύνονται οι διαβητικοί

Έχουμε ήδη ενημερώσει τον ΕΟΠΥΥ με επιστολή μας για το θέμα, τονίζει η Ομοσπονδία ζητώντας την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ένταξη των αναλώσιμων προϊόντων που λείπουν από το εν λόγω ΦΕΚ, τη σύγκλιση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης και τη διευθέτηση των στρεβλώσεων αναφορικά με τη χορήγηση του θεραπευτικού διαβητικού υποδήματος.

“Στο μόνο, όμως, που προχώρησε ο ΕΟΠΥΥ είναι να επιταχύνει την εφαρμογή μέσω του e-DAPY του συγκεκριμένου ΦΕΚ χωρίς, ωστόσο, να φροντίσει να προχωρήσει στις απαραίτητες τροποποιήσεις, αποκλείοντας σημαντικό ποσοστό ανθρώπων με διαβήτη. Το μόνο που ενδιαφέρει τον ΕΟΠΥΥ είναι να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της τρόϊκας και ΟΧΙ τις πραγματικές ανάγκες των Ελλήνων ασθενών, τους οποίους και είναι υποχρεωμένος να εξυπηρετεί” επισημαίνουν οι ασθενείς με διαβήτη.

Γι αυτό και οι Σύλλογοι Ασθενών με Διαβήτη δηλώνουν ότι θα περάσουν στην αντεπίθεση: “Η επίθεση που έχει ξεκινήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα ο ΕΟΠΥΥ φτάνει στην κορύφωσή της. Για το λόγο αυτό έρχεται η ώρα που θα αμυνθούμε. Είμαστε πολλοί και θα το αποδείξουμε”!


Αν σου άρεσε κάνε