Ο καφές σύμμαχος στην απώλεια κιλών

Ο καφές σύμμαχος στην απώλεια κιλών

ΥΓΕΙΑ UPD 12:43 Δημιουργία 13/06/18, 12:37

Σύμμαχός σας στο αδυνάτισμα και στην... επίπονη προσπάθεια απώλειας κιλών γίνεται πλέον η αγαπημένη καθημερινή συνήθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των ανθρώπων αυτού του πλανήτη, ο καφές!

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Βρετανή διατροφολόγο Sarah Flowers ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την απώλεια βάρους.

Όπως δήλωσε στο site Express, ο πρωινός καφές συγκεκριμένα ενισχύει τον μεταβολισμό και μειώνει την όρεξη. «Ο καφές που πίνετε κάθε μέρα μπορεί να ενισχύσει τον μεταβολισμό σας, τονώνοντας τη θερμογένεση -διαδικασία παραγωγής θερμότητας στους οργανισμούς μέσω διαφόρων μεταβολικών μηχανισμών-, βοηθώντας σας να κάψετε περισσότερο λίπος».

Επιπλέον, η θερμογένεση έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται η όρεξη, άρα γλιτώνεις και τα περιττά τσιμπολογήματα. Τέλος, ο καφές περιέχει χλωρογενικό οξύ που επιβραδύνει την απορρόφηση των υδατανθράκων και διασπά το λίπος.

Βέβαια, η Flowers τονίζει ότι δεν πρέπει να το παρακάνουμε με τον καφέ. Ένα με δύο φλιτζάνια την ημέρα είναι αρκετά για να ενισχυθεί ο μεταβολισμός, ενώ η ιδανική ώρα για να τα απολαύσουμε είναι το πρωί. Όσο για το ποιος καφές είναι ο καλύτερος, μπορεί το είδος του καφέ να μην έχει σημασία, αλλά είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι η απώλεια βάρους συνδέεται με τον σκέτο καφέ, χωρίς ζάχαρη ή γάλα.

Αν σου άρεσε κάνε