Έρευνα: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις αντικαταθλιπτικών λόγω Brexit

Έρευνα: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις αντικαταθλιπτικών λόγω Brexit

ΥΓΕΙΑ UPD 15:34 Δημιουργία 27/11/18, 15:28

Νέα μελέτη δείχνει ότι έχει αυξηθεί η κατανάλωση αντικαταθλιπτικών χαπιών στην Αγγλία μετά την ψηφοφορία για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εύρημα που πιθανόν να εξηγείται από το κλίμα αβεβαιότητας που βιώνουν οι πολίτες.

Η ομάδα ερευνητών από το King's College London και το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στις Η.Π.Α, με επικεφαλή τον Δρ. Σωτήρη Βανδώρο, εξέτασαν τις επιδράσεις του Brexit στη συνταγογράφηση φαρμάκων από τον Ιούνιο του 2016 και διαπίστωσαν ότι υπήρξε αργή και σταθερή άνοδος της συνταγογράφησης αντικαταθλιπτικών της τάξεως του 13,4%. Παρατηρήθηκε επίσης, ανεξήγητη πτώση σε άλλα συνταγογραφούμενα φάρμακα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η ομάδα ερευνητών υποστήριξε ότι αυτή η μελέτη δείχνει την επίδραση των πολιτικών αλλαγών, των αναταραχών των οικονομικών και των εκλογών στην ψυχική υγεία του πληθυσμού.

Βέβαια, οι ειδικοί τόνισαν ότι υπάρχουν και άλλες πιθανές εξηγήσεις και δεν μπορούν να είναι απόλυτα σίγουροι ότι αυτή η αύξηση των αντικαταθλιπτικών οφείλεται στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Τέλος, οι ερευνητές υπογράμμισαν στα συμπεράσματά τους την ανάγκη να γίνουν περισσότερα για τη βελτίωση και την προστασία της ψυχικής υγείας των πολιτών.

Αν σου άρεσε κάνε