ΚΕΕΛΠΝΟ για γρίπη: Κρίσιμος ο επόμενος μήνας!

ΚΕΕΛΠΝΟ για γρίπη: Κρίσιμος ο επόμενος μήνας!

ΥΓΕΙΑ & ΟΜΟΡΦΙΑ UPD 11:46 Δημιουργία 22/02/19, 08:54

Είναι πιθανό να θρηνήσουμε ακόμα περισσότερα θύματα της γρίπης μέσα στον επόμενο μήνα, καθώς ο ιός θα συνεχίσει να μεταδίδεται επιδημικά, προειδοποιεί ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, τη στιγμή που οι νεκροί ανέρχονται στους 74.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, υπογράμμισε ότι «συμπληρώνουμε δύο μήνες του επιδημικού κύματος, ο αριθμός των απωλειών ζωής είναι σημαντικός, βέβαια περίπου στα ύψη των προηγούμενων ετών. Φαίνεται ότι πλησιάζουμε κοντά στην κορύφωση. Τον επόμενο ένα-ενάμιση μήνα θα έχουμε κι άλλα κρούσματα και πιθανώς κι άλλοι άνθρωποι δεν θα τα καταφέρουν, κυρίως λόγω γρίπης αλλά και σε συνδυασμό με άλλα νοσήματα και παθήσεις» σημείωσε.

Ερωτηθείς για τα μέτρα προστασίας που μπορούμε να λάβουμε είπε, «να αποφύγει ο πληθυσμός να εκτίθεται άσκοπα στο κρύο, πχ. ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, δεδομένου ότι το κρύο είναι σύμμαχος της γρίπης.

Άλλος τρόπος προφύλαξης είναι ο εμβολιασμός, ακόμη και τώρα από κάποιον, ο οποίος όμως πρέπει να λάβει υπόψη ότι θα χρειαστούν 15-20 ημέρες για να λειτουργήσουν τα αντισώματα».
Αν σου άρεσε κάνε