«Απομένει ακόμη πολλή δουλειά για την Ελλάδα», τόνισε ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, επισημαίνοντας πάντως πως μετά το τέλος της τρίτης αξιολόγησης θα τεθεί επί «τάπητος» το κρίσιμο ζήτημα των μέτρων για το χρέος.

Παράλληλα, ο ίδιος είπε ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, στο πλαίσιο του τακτικού οικονομικού διαλόγου, πως «θέλω να αποτίσω φόρο της τιμής στην Ελλάδα. Η Ελλάδα εφάρμοσε ένα εντυπωσιακό και ευρύ κατάλογο μεταρρυθμίσεων στις δημόσιες δαπάνες, το κοινωνικό κράτος, τη δημόσια διοίκηση, την αγορά εργασίας και προϊόντων».

«Η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα από οικονομικής και πολιτικής πλευράς», δήλωσε.

Ο Ντάισελμπλουμ αναφέρθηκε στην επίτευξη τεχνικής συμφωνίας για την τρίτη αξιολόγηση αλλά και στην πιθανή έγκριση της εκταμίευσης στο επόμενο Eurogorup, στη βάση της εφαρμογής από την Ελλάδα όλων των προαπαιτούμενων.

Επιπλέον, τόνισε ότι μετά το τέλος της τρίτης αξιολόγησης στις αρχές του 2018 θα επανατεθεί το ζήτημα των μέτρων για το χρέος. Όπως είπε, ο ESM εφάρμοσε τα βραχυπρόθεσμα μέτρα και ήδη από τον Ιανουάριο θα συζητηθούν περισσότερα μέτρα με στόχο να στηριχθεί η ανάκαμψη στην Ελλάδα και μεσοπρόθεσμα να ελαφρυνθεί το βάρος του χρέους.

«Πρόκειται για πολύ θετικές εξελίξεις που θα βοηθήσουν στην έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2018», κατέληξε ο Ντάισελμπλουμ.

https://www.xrimaonline.gr/wp-content/uploads/2017/12/ntaiselmploum-eurogroup.jpghttps://www.xrimaonline.gr/wp-content/uploads/2017/12/ntaiselmploum-eurogroup-150x150.jpgNews RoomΓ' ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΓερούν Ντάισελμπλουμ
«Απομένει ακόμη πολλή δουλειά για την Ελλάδα», τόνισε ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, επισημαίνοντας πάντως πως μετά το τέλος της τρίτης αξιολόγησης θα τεθεί επί «τάπητος» το κρίσιμο ζήτημα των μέτρων για το χρέος.Παράλληλα, ο ίδιος είπε ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, στο...
Ντάισελμπλουμ: Απομένει πολλή δουλειά για την Ελλάδα